Szafran Spaghetti alla Carbonara
Szafran Spaghetti alla Carbonara może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na $3.04 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 828 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, wino, hojną pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać szafran, można śledzić to danie główne z Kremowy jogurt szafranowy jako deser. 19 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Spaghetti Alla Carbonara, Spaghetti Alla Carbonara, oraz Spaghetti Alla Carbonara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szafran umieścić w małym garnku z 1 szklanką zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć na wolnym ogniu i niech strome podczas gdy woda makaronu dochodzi do wrzenia, o 6 do 8 protokół.
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia, sól wody i gotować makaron do al dente. Głowy do góry: rezerwy pół szklanki skrobi gotowania wody tuż przed spaghetti spaghetti.
Podczas gdy woda dochodzi do wrzenia, rozgrzać oliwę z oliwek, 3 obroty patelni, na średnim ogniu.
Dodaj pancetta i gotować, aż tylko o chrupiące, 4 do 5 protokół.
Dodać czosnek po 2 do 3 minut i mieszać kolejne 2 do 3 minut, aż pachnące. Wymieszać z winem i kurkumą. Jajka ubić skrobiową wodą do gotowania.
Odcedzić makaron i dodać do patelni.
Makaron zalać wodą szafranową i wymieszać, doprawić pieprzem.
Dodać połowę sera i całą natkę pietruszki, wlać jajka hartowane i wyłączyć ogień. Wrzucić spaghetti do płaszcza równomiernie w złotym sosie. Top z dodatkowym serem i podawać natychmiast.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto