Syrop Z Jeżyn
Syrop jeżyn jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 254 kalorie, 2G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz jeżyny, cukier, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Syrop Z Jeżyn, Syrop Z Jeżyn, oraz Naleśniki pełnoziarniste z syropem jeżyn dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przeczytaj instrukcję konserwowania*; przygotuj 6 pół-pkt. słoiki i pokrywki do konserw.
Do szerokiego garnka włożyć jagody, cukier, skórkę z cytryny i sok oraz 3/4 szklanki wody. Gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż owoce uwalnia soki, o 30 protokół.
Rozbij jagody maserem ziemniaczanym. Gotować, aż soki zgęstnieją, mieszając od czasu do czasu, o 45 minut więcej.
Odcedzić syrop na 2-qt. szklana miarka. Naciśnij owoce chochlą, aby wcisnąć pozostały sok do filiżanki. Wyrzucić nasiona i miąższ.
Wlać syrop do słoików, pozostawiając 1/2 cala. headspace. Zgodnie z instrukcjami konserwowymi o zachodzie słońca, proces 10 minut.
* Przejdź do sunset.com/canning