Syrop Werbena Cytrynowa
Cytryna syrop Verbena może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 639 kalorii, 8G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na $3.49 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz liście werbeny cytrynowej, cukier, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 59%. Spróbuj Muffinki Z Oliwą Z Werbeny Cytrynowej ... Z Syropem Z Werbeny Cytrynowej, Owoce w syropie cytrynowo-Werbenowym, oraz Świeże Owoce Z Cytrynowym Syropem Cukrowym Werbena dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu Ustaw na średnim ogniu, doprowadzić wodę i cukier do wrzenia.
Dodać liście werbeny cytrynowej i przykryć patelnię. Strome przez 15 minut.
Przecedzić syrop przez sitko o drobnych oczkach, wyrzucić liście i ostudzić. Przechowywać syrop w szczelnym pojemniku w lodówce do 4 dni.
Za jeden napój napełnij wysoką szklankę lodem.
Dodaj 1 łyżkę syropu z cytryny werbena, 2 łyżki syropu z wiśni i kilka kresek kwasu fosforowego lub soku z cytryny lub roztworu kwasu cytrynowego. Top z seltzer i delikatnie wymieszać.
Dekoruj liśćmi werbeny cytrynowej i wiśniami maraschino, w razie potrzeby.
Opowiedz Mi O Lemon Verbena
Czasami nazywana" Królową ziół o zapachu cytryny", werbena cytrynowa była ulubionym składnikiem perfum pod koniec XIX wieku w Europie i miała chwilę sławy w Przeminęło z wiatrem, ponieważ była ulubioną rośliną matki Scarlett. Liście werbeny cytrynowej świetnie nadają się do gotowania, ponieważ nadają cytrynowy zapach i smak potrawom, od pieczonych ryb, przez sosy sałatkowe, po lekkie desery. Jako napój, jest używany do herbaty ziołowej i jest często dodawany do czarnej herbaty zamiast cytryny.
Anton Nocito jest założycielem P & H Soda Co., firma produkująca naturalny syrop sodowy z siedzibą na Brooklynie w Nowym Jorku. Nocito jest absolwentem Francuskiego Instytutu kulinarnego i był zastępcą szefa kuchni w Union Square Hospitality Group, a także w innych restauracjach w Nowym Jorku i Long Island.