Sycylijskie ciasteczka figowe
Sycylijskie ciasteczka figowe mogą być właśnie tym deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 24 osobom. Jedna porcja zawiera 241 kalorii , 3 g białka i 10 g tłuszczu . Za 87 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup mąkę, sok pomarańczowy, figi i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 25 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z oceną łyżkową wynoszącą 15% , to danie jest raczej złe. Spróbuj sycylijskich batoników figowych , sycylijskich ciasteczek figowych i sycylijskich ciasteczek pistacjowych , aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Przygotuj ciasto: W robocie kuchennym zmiel mąkę, cukier i sól.
Dodaj masło i pulsuj, aż będzie wyglądać jak gruby posiłek.
Ubij żółtka, wanilię, skórkę i sok z cytryny, następnie dodaj do robota kuchennego i miksuj, aż ciasto będzie się trzymać razem po zgnieceniu (zatrzymaj, zanim uformuje się w kulę). Wyłóż na arkusz folii i ugniataj w dysk. Zawiń i przechowuj w lodówce do twardości, co najmniej 1 godziny.
W międzyczasie przygotuj nadzienie: Migdały zmiksuj w czystym robocie kuchennym, aż zostaną grubo posiekane; przełożyć do rondelka. Figi zmiksuj w robocie kuchennym, aż zostaną drobno posiekane i dodaj do rondla wraz ze skórką pomarańczową, winem, miodem i kakao. Gotuj na średnim ogniu, mieszając, 5 minut.
Wyłóż 2 blachy do pieczenia papierem pergaminowym.
Z ciasta uformuj około 24 kulki, a następnie spłaszcz je na 2-calowe dyski.
Na środek nałóż 1 czubatą łyżeczkę nadzienia. Ciasto owiń nadzieniem, a następnie zwiń w kulę, zakrywając nadzienie. Ułożyć na przygotowanych blachach, przykryć i wstawić do lodówki na około 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Piec, aż ciasteczka będą lekko rumiane, od 20 do 30 minut.
Pozostawiamy do ostygnięcia na blasze do pieczenia na 2 minuty, a następnie przenosimy na kratkę do całkowitego wystygnięcia.
W misce wymieszaj cukier cukierniczy, skórkę i sok pomarańczowy.
Posmaruj ciasteczka polewą i połóż na nich kawałki nonpareils.
Odstawiamy na około 15 minut. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 1 tygodnia.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Deser można połączyć z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "