Sweet Potato and Black Bean Chili
Słodkie ziemniaki i Chili z czarną fasolą mogą być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ta zupa ma 274 kalorie, 8G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,24 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka bulionu warzywnego, mielonej kolendry, koszernej soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sweet Potato & Black Bean Chili dla dwojga, Czarna fasola i słodkie ziemniaki Chili, oraz Sweet Potato and Black Bean Chili dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średnim garnku na średnim ogniu.
Dodać cebulę, czosnek, papryka, i słodkie ziemniaki i gotować, mieszając, aż warzywa zmiękną, o 5 protokół.
Dodaj Nowy Meksyk i chipotle chile proszków, kminek, i kolendra i gotować, aż przyprawy są pachnące, o 10 sekund. Wymieszać z fasolą i bulionem i częściowo przykryć. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż słodkie ziemniaki będą miękkie i chili jest lekko zagęszczony, o 15 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
W międzyczasie do małej miseczki wrzucić skórkę z pomarańczy i limonki (powinieneś mieć około 1 łyżki. skórka pomarańczowa i 2 łyżeczki. Skórka z limonki).
Dodaj kolendrę. Quarter lime. Zarezerwuj pomarańczowy do innego użytku.
Chochla chili w 4 miseczki. Top z mieszanką kolendry ze skórką, awokado, kwaśną śmietaną, pokruszonymi frytkami i klinami limonki.