Sunny ' s Game Day Chili

Sunny ' s Game Day Chili
Sunny ' s Game Day Chili jest bezglutenowy przepis z 10 porcjami. Na $2.5 za porcję, ten przepis okładki 25% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. To danie główne ma 473 kalorie, 33g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Dwie osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jest idealny do Super Bowl. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Udaj się do sklepu i podnieś mielony kminek, tortille kukurydziane, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłka jako deser. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Sunny ' s Game Day Chili, 7th Annual Chili Contest: wpis # 1-Game Day Chili + cotygodniowe Menu, oraz Game Day Chili.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W dużym garnku na średnim ogniu dodać olej roślinny, cebulę i jalapeno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
CebulaCebula
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Posypać solą i smażyć, aż oba będą lekko miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
4
Wyjmij osłonkę z chorizo i dodaj do garnka. Używając drewnianej łyżki lub zacieru do ziemniaków, rozbijaj linki, aż będą przypominały mielone mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona WołowinaMielona Wołowina
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
GarnekGarnek
5
Smażyć, aż olej w kolorze pomarańczowym zostanie uwolniony, a chorizo zacznie lekko chrupać około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
PomarańczowyPomarańczowy
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Dodaj czosnek, kminek, oregano, chili w proszku, tymianek, papryka, płatki czerwonej papryki, pomidory i koncentrat pomidorowy. Dobrze wymieszaj wszystkie składniki i gotuj, aż skórki pomidorów zaczną się obierać i wszystko będzie miało ciemnoczerwonobrązowy kolor, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Chili W ProszkuChili W Proszku
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
PomidorPomidor
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
PaprykaPapryka
CzosnekCzosnek
KminekKminek
TymianekTymianek
7
Dodać indyka i sos, a następnie za pomocą łyżki lub zacieru, przełamać mielony Indyk często mieszając podczas gotowania. Gotuj, aż indyk się rozgrzeje, a następnie dodaj bulion z kurczaka, gorący sos, laskę cynamonu oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszaj mąkę kukurydzianą, opuść na wolnym ogniu i przykryj. Gotuj przez około 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu, aby uwolnić chili z dna garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Indyk MielonyIndyk Mielony
Ostry SosOstry Sos
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Cała TurcjaCała Turcja
Papryka ChiliPapryka Chili
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Usuń laskę cynamonu, gdy zacznie się un-curl i wchłonąć trochę wilgoci staje się gęsta i nawilżona, około 40 minut na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
9
Tymczasem w ciężkim garnku lub frytkownicy podgrzej wystarczająco dużo oleju, aby napełnić garnek co najmniej 3 cale głębokości do 350 stopni F. Ułóż tortille, kilka na raz, i pokrój na 4 paski. Gdy olej osiągnie temperaturę, dodaj 5 do 6 pasków na raz i smażyć partiami, aż kran z łyżki wyda się pusty, a bąbelki zaczną tworzyć się na paskach, około 1 minuty dla każdej partii.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
10
Wyjąć na wyłożony ręcznikiem papierowym talerz i natychmiast posypać każdą partię solą. Około 30 minut przed podaniem dodaj fasolę cannellini do chili i wymieszaj, aby się rozgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola CannelliniFasola Cannellini
Papryka ChiliPapryka Chili
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
11
Przełóż chili do dużej miski i podawaj z chipsami tortilla i dodatkami ustawionymi jak bar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy TortillaChipsy Tortilla
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Składniki

10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz879Orzechy dowolne (posiekane)fasola cannellini, opłukana i osuszonafasola cannellini, opłukana i osuszona4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania454Orzechy dowolne (posiekane)niegotowane lub świeże Meksykańskie chorizo (około 4 linków)niegotowane lub świeże Meksykańskie chorizo (około 4 linków)1stick(3-calowy) cynamon(3-calowy) cynamon20tortille z niebieską kukurydzątortille z niebieską kukurydzą227Orzechy dowolne (posiekane)Możliwe Dodatki: 1 śmietana, 2 szklanki startego cheddaru, 2 szklanki startego sera pieprzowego, 1 duża cebula, pokrojona w kostkę, 4 szalotki, posiekane, 5 pomidorów rzymskich, pokrojone w kostkę, 1 pęczek kolendry, liście posiekaneMożliwe Dodatki: 1 śmietana, 2 szklanki startego cheddaru, 2 szklanki startego sera pieprzowego, 1 duża cebula, pokrojona w kostkę, 4 szalotki, posiekane, 5 pomidorów rzymskich, pokrojone w kostkę, 1 pęczek kolendry, liście posiekane11 funt cukinii,suszony tymianeksuszony tymianek2(może być lub przeglądać)mąka kukurydziana drobno zmielonamąka kukurydziana drobno zmielona2goździkiczosnek w plasterkachczosnek w plasterkach2(może być lub przeglądać)aromat sosu (zalecane: Gravy Master lub kitchen Bouquet)aromat sosu (zalecane: Gravy Master lub kitchen Bouquet)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kminek mielonykminek mielony907Orzechy dowolne (posiekane)Indyk mielonyIndyk mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ostry sos (polecam: Frank ' s Red Hot)ostry sos (polecam: Frank ' s Red Hot)11 funt cukinii,Węgierska lub ostra paprykaWęgierska lub ostra papryka1jalapeno, sadzone i posiekanejalapeno, sadzone i posiekane1Dużecebula posiekanacebula posiekana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)suszone oreganosuszone oregano11 funt cukinii,oliwa z oliwek plus 3 do 4 łyżek stołowycholiwa z oliwek plus 3 do 4 łyżek stołowych4Pomidory rzymskie, sadzone i posiekanePomidory rzymskie, sadzone i posiekane10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySólSól2(zima)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2(zima)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej roślinny do smażeniaOlej roślinny do smażenia

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili można łączyć z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Papet del Mas Cava Brut z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Papet del Mas Cava Brut
Papet del Mas Cava Brut
Przyjemne aromaty owocowe i jasny, wyraźny kolor. Uczucie smaku w ustach jest bardzo przyjemne, lekkie i dobrze wyważone, świeże i bardzo wesołe uczucie, dobra trwałość, z nutami owocowymi i kwiatowymi. Posmak zachęca do dalszego delektowania się winem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia32
Magazyn