Sunday Roast Beef and Gravy

Sunday Roast Beef and Gravy
Sunday Roast Beef i sos może być tylko sos szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 632 kalorie, 50g białka, oraz 41 g tłuszczu na porcję. Na 6,72 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Jeśli masz bulion wołowy, koszerna sól i pieprz, szalotka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sunday Pot Roast with Mushroom Gravy, Pieczeń Wołowa Z Sosem, oraz Pieczeń wołowa Po ' Boy z sosem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Używając ciężkiej ręki, doprawić żeberka do pieczenia solą i pieprzem ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Stek RibeyeStek Ribeye
4
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym holenderskim piekarniku lub na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Piec HolenderskiPiec Holenderski
5
Umieścić wołowinę na gorącej patelni i podsmażyć, aż głęboki złoty kolor będzie złoty ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz przez około 15 minut na Funt średnio Rzadki, tworząc przybliżoną godzinę czasu gotowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Wyjmij patelnię z piekarnika i przenieś wołowinę na deskę do krojenia. Pozostawić mięso do odpoczynku przez co najmniej 15 minut, namiotowane folią, przed rzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
1
Wylać nadmiar tłuszczu z holenderskiego pieca (rezerwa na tymianek na pudding Yorkshire, w razie potrzeby) i umieścić na płycie kuchennej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
PiecPiec
2
Dodać szalotki i gotować, aż miękkie i brązowe, o 4 do 6 protokół. Deglaze garnek z 1/2 szklanki wina, skrobanie się rumiane kawałki od dołu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodać pozostałe wino, doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
4
Dodać bulion i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się ponownie o około połowę. Przełóż sos przez drobne sito siatkowe i wróć do patelni. Doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż osiągnie pożądaną konsystencję sosu. Smak przypraw i dostosować, jeśli to konieczne. Pokroić wołowinę na ziarno, na cienkie plasterki i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
ZiarnaZiarna
SOSSOS
StadoStado
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia26
Magazyn