Suflety Piernikowe
Need a deser wegetariański? Suflety z piernika mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 175 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz bitą śmietanę, ekstrakt z wanilii, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Suflet Z Piernika, Domek Z Piernika (Mini Domki Z Piernika), oraz Ciasto Piernikowe Z Kremowym Lukrem Piernikowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 4 składniki ubić w średnim rondlu na gładką masę. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale ubijając.
Przenieść mieszaninę do dużej miski i ubić melasę i kolejne 4 składniki. Chłodne 15 minut.
Masło 10 (7-oz.) ramekiny; posypać cukrem do okrycia i wytrząsnąć nadmiar.
Ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego z dużą prędkością mikserem elektrycznym, aż utworzą się sztywne szczyty. Złożyć jedną trzecią mieszaniny białka jaj w mieszaninę mleka, aż dobrze wymieszane. Powtórz dwa razy z pozostałą mieszaniną białka jaja. Łyżka ciasto do przygotowanych ramekins, pozostawiając 3/4-cala przestrzeni na górze każdego.
Piec w 350 przez 25 minut lub do puffy i ustawić.
Podawać natychmiast z bitą śmietaną i pokruszonymi piernikami.
Uwaga: można również piec to w 2 1/2-qt. suflet.
Piec 55 do 60 minut lub aż puffy i zestaw.