Suflety czekoladowe z pistacjami
Suflety czekoladowe z pistacjami mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 220 kalorii. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, półsłodkiej czekolady, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 17%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Suflety czekoladowe dla dwojga, Suflety Czekoladowe, oraz Suflety Czekoladowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
4 (6-uncji) ramekiny lub kubki z kremem w sprayu do gotowania, a każdą ramekinę odkurzyć 1 łyżeczką cukru.
Umieścić na blasze do pieczenia.
Połącz czekoladę, masło i 3 łyżki cukru w małym rondlu. Gotować na małym ogniu, aż się stopi.
Dodaj kakao, mąkę i sól, mieszając trzepaczką do wymieszania. Stopniowo mieszaj mleko; gotuj na średnim ogniu, aż mieszanina zgęstnieje (około 3 minut), stale mieszając.
Białka ubić mikserem z dużą prędkością do uzyskania piany.
Dodaj pozostałe 3 łyżki cukru, 1 łyżkę na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie złożyć jedną czwartą mieszaniny białka jaj w mieszaninę czekolady; powtórzyć procedurę z pozostałą mieszaniną białka jaja, jedną czwartą na raz. Łyżkę do przygotowanych ramekinów; każdą porcję posypać 1 łyżeczką orzechów.
Piec w temperaturze 375 przez 20 minut.