Suflet z krewetek i krabów z czerwoną papryką i estragonem
Suflety z krewetek i krabów z czerwoną papryką i estragonem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 299 kalorii, 21g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać krewetki, parmezan, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Garlicky Linguine z krabem, czerwoną papryką i orzeszkami pinii, Patelnia z krewetkami i papryką, oraz Krewetki I Papryka Kabobs dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 204°. masło Jeden 10-cup sufflé danie lub sześć 1 1/4-cup sufflé Dania; posypać parmezanem do pokrycia. (Jeśli używasz 1 1/4-szklanki naczynia, umieścić wszystkie 6 na obręczy blachy do pieczenia.)
Połącz kraba, krewetki, pieczoną paprykę i estragon w procesorze; drobno posiekaj, używając włączania/wyłączania.
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj mąkę, szalotkę i cayenne. Gotuj bez brązowienia, aż mieszanina zacznie bąbelkować, stale ubijając, około 1 minuty. Stopniowo ubijaj mleko, a następnie wino. Gotować, aż będzie gładka, gęsta i zacznie wrzeć, stale ubijając, około 2 minut.
W misce wymieszać żółtka i sól.
Dodać mieszankę żółtkową na raz do sosu; szybko ubić. Mieszać w mieszaninie kraba.Używając miksera elektrycznego, ubij białka w dużej misce, aż będą sztywne, ale nie wyschną. Ułóż 1/4 białek na letnią bazę sufletową, aby rozjaśnić. Złóż 3/4 szklanki parmezanu, następnie pozostałe białka.
Przełożyć suflet do przygotowanego dania.
Wstaw suflet do piekarnika.
Piec suflety, aż nadmuchane, złociste i delikatnie ustawione w środku, około 40 minut dla dużego sufleta (lub 25 minut dla małego sufleta). Za pomocą rękawic kuchennych przełożyć suflet na talerz i natychmiast podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.