Suflet z ciasta francuskiego z kremem o zapachu pomarańczy, kandyzowanymi orzechami pekan i karmelowym sosem maślanym

Suflet z ciasta francuskiego z kremem o zapachu pomarańczy, kandyzowanymi orzechami pekan i karmelowym sosem maślanym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na skorupę, więc spróbuj suflet z ciasta francuskiego z kremem o zapachu pomarańczy, kandyzowanymi orzechami pekan i sosem karmelowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 438 kalorii. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 25 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś sól, ciasto francuskie, fasolę waniliową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bomboloni pachnące pomarańczą z kremem i sosem czekoladowo-pomarańczowym, Ciasto Francuskie Pinwheels Z Kandyzowanymi Owocami, oraz Linguini z sosem cytrynowym na cieście francuskim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Krem Cukierniczy O Zapachu Pomarańczy
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
PomarańczowyPomarańczowy
2
W misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki ubijamy śmietanę na miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Śmietanę ubić na gładką masę. Delikatnie złożyć skórkę pomarańczową i bitą śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Przenieść krem do worka z ciastem wyposażonym w średnią, gładką końcówkę i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
5
SOS Maślany Karmelowy
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
MasłoMasło
SOSSOS
6
W małej misce połącz skrobię kukurydzianą z 2 łyżkami (30 g/1 oz) wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
W małym rondlu, połączyć brązowy cukier, wanilia Bean pod i nasiona, i pozostając2 szklanki (470 g / 16.5 oz) wody i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Brązowy CukierBrązowy Cukier
NasionaNasiona
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej i gotować, ubijając, przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Zdjąć patelnię z ognia i ubić masło, sól i rum. Utrzymuj SOS ciepły do podania, lub przechowywać w lodówce, przykryte, i podgrzewać przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SOSSOS
SólSól
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
10
Kandyzowane Orzeszki Pekan
Składniki, których będziesz potrzebować
Kandyzowane Orzeszki PekanKandyzowane Orzeszki Pekan
11
Rozgrzej piekarnik do 177°C (350°F).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Umieścić pekany w średniej misce i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
13
W małym rondlu połącz wodę z cukrem i zagotuj na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
14
Wlać syrop na pekan i wrzucić, aż połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
SyropSyrop
15
Na półcienistej patelni rozprowadzić obrane orzechy pekan i piec około 8 minut, rzucając raz podczas pieczenia, aż się zarumienią i pachną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
16
Placki Z Ciasta Francuskiego
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
17
Rozgrzej piekarnik do temperatury 204°C (400°f). Wyłożyć pół-blachę z silikonową matą do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
18
Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto francuskie na grubość 1/2 cala. Używając 3-calowego okrągłego noża do ciasta, Wytnij 10 rund z ciasta. Ułóż rundy na przygotowanej patelni z blachy i top z inną matą silikonową do pieczenia i pół arkusza patelni; pozwoli to rund równomiernie wzrosnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Krajalnica Do CiastKrajalnica Do Ciast
PatelniaPatelnia
19
Piec przez 45 do 55 minut, lub aż rundy są rumiane i ładnie dmuchane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
20
Usuń górną blachę i matę do pieczenia. Rozgrzać brojlery i obficie odkurzyć krążki cukrem cukierniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
PatelniaPatelnia
21
Umieść rundy pod brojlerem, aż zostaną karmelizowane. Natychmiast zmontować desery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
22
Montaż
23
Podczas gdy ciasto francuskie jest jeszcze gorące z piekarnika, podziel je na pół. Wyłóż niedogotowane ciasto ze środka każdej połowy i wyłóż dużą ilość zimnego kremu o zapachu pomarańczy na dolną połowę ciasta. Wymień górną część puff.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
PomarańczowyPomarańczowy
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
24
Umieść deser na talerzu i łyżka trochę
25
Na ciepłym cieście SOS maślany karmelowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
MasłoMasło
SOSSOS
26
Dekoruj kandyzowanymi orzechami pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kandyzowane Orzeszki PekanKandyzowane Orzeszki Pekan
27
Przedruk za zgodą wydawcy, Houghtona Mifflina Harcourta, z Payard Desserts przez Francois Payarda z Tish Boyle. Zdjęcia: Rogerio Voltan. Copyright © 2013.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn