Suflet z ciasta francuskiego z kremem o zapachu pomarańczy, kandyzowanymi orzechami pekan i karmelowym sosem maślanym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na skorupę, więc spróbuj suflet z ciasta francuskiego z kremem o zapachu pomarańczy, kandyzowanymi orzechami pekan i sosem karmelowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 438 kalorii. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 25 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś sól, ciasto francuskie, fasolę waniliową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bomboloni pachnące pomarańczą z kremem i sosem czekoladowo-pomarańczowym, Ciasto Francuskie Pinwheels Z Kandyzowanymi Owocami, oraz Linguini z sosem cytrynowym na cieście francuskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Krem Cukierniczy O Zapachu Pomarańczy
W misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki ubijamy śmietanę na miękkie szczyty.
Śmietanę ubić na gładką masę. Delikatnie złożyć skórkę pomarańczową i bitą śmietanę.
Przenieść krem do worka z ciastem wyposażonym w średnią, gładką końcówkę i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
W małej misce połącz skrobię kukurydzianą z 2 łyżkami (30 g/1 oz) wody.
W małym rondlu, połączyć brązowy cukier, wanilia Bean pod i nasiona, i pozostając2 szklanki (470 g / 16.5 oz) wody i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej i gotować, ubijając, przez kolejną minutę.
Zdjąć patelnię z ognia i ubić masło, sól i rum. Utrzymuj SOS ciepły do podania, lub przechowywać w lodówce, przykryte, i podgrzewać przed podaniem.
Kandyzowane Orzeszki Pekan
Rozgrzej piekarnik do 177°C (350°F).
Umieścić pekany w średniej misce i odstawić.
W małym rondlu połącz wodę z cukrem i zagotuj na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Wlać syrop na pekan i wrzucić, aż połączone.
Na półcienistej patelni rozprowadzić obrane orzechy pekan i piec około 8 minut, rzucając raz podczas pieczenia, aż się zarumienią i pachną.
Placki Z Ciasta Francuskiego
Rozgrzej piekarnik do temperatury 204°C (400°f). Wyłożyć pół-blachę z silikonową matą do pieczenia.
Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto francuskie na grubość 1/2 cala. Używając 3-calowego okrągłego noża do ciasta, Wytnij 10 rund z ciasta. Ułóż rundy na przygotowanej patelni z blachy i top z inną matą silikonową do pieczenia i pół arkusza patelni; pozwoli to rund równomiernie wzrosnąć.
Piec przez 45 do 55 minut, lub aż rundy są rumiane i ładnie dmuchane.
Usuń górną blachę i matę do pieczenia. Rozgrzać brojlery i obficie odkurzyć krążki cukrem cukierniczym.
Umieść rundy pod brojlerem, aż zostaną karmelizowane. Natychmiast zmontować desery.
Podczas gdy ciasto francuskie jest jeszcze gorące z piekarnika, podziel je na pół. Wyłóż niedogotowane ciasto ze środka każdej połowy i wyłóż dużą ilość zimnego kremu o zapachu pomarańczy na dolną połowę ciasta. Wymień górną część puff.
Umieść deser na talerzu i łyżka trochę
Na ciepłym cieście SOS maślany karmelowy.
Dekoruj kandyzowanymi orzechami pekan.
Przedruk za zgodą wydawcy, Houghtona Mifflina Harcourta, z Payard Desserts przez Francois Payarda z Tish Boyle. Zdjęcia: Rogerio Voltan. Copyright © 2013.