Suflet Miodowo-Pomarańczowy
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 371 kalorii, 12g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka ekstraktu z wanilii, sok pomarańczowy, kozi ser i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Suflet Pomarańczowy, Suflet Pomarańczowy, oraz Suflet Pomarańczowy Pępek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj suflet: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F i obficie posmaruj 4-cup souffle dish. Zawinąć naczynie z masłem pergamin kołnierz (patrz po prawej).
Posyp wnętrze cukrem i wytrząśnij nadmiar.
W dużej misce wymieszać ser śmietankowy, kozi ser, skórki pomarańczowe i cytrynowe oraz wanilię. Ubić mikserem na średniej prędkości, aż będzie gładka i puszysta, około 2 minut. Ubić żółtka aż do włączenia. (W tym momencie mieszaninę można przykryć i schłodzić do 6 godzin; doprowadzić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.)
Gdy gotowe do pieczenia, umieścić białka w dużej misce i ubić mikserem na średniej prędkości, aż spieniony. (Upewnij się, że miska i bijaki są czyste.) Zwiększyć prędkość do średnio wysokiej i stopniowo dodawać 6 łyżek cukru; beat aż sztywne i błyszczące.
1/3 białek wymieszać z mieszaniną serową, aby ją rozjaśnić, następnie delikatnie złożyć resztę, aż do momentu włączenia. (Jest OK, jeśli pozostało kilka smug białka jaja.)
Przenieść mieszaninę do przygotowanego naczynia i piec w środku piekarnika, aż nadmuchane i złocisty, o 35 protokół.
Połącz sok pomarańczowy, miód i szczyptę soli w małym rondlu na średnim ogniu i gotuj na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 4 protokół.
Lekko ostudzić, następnie dodać pomarańczowe segmenty.
Wyjmij suflet z piekarnika i zdejmij kołnierz pergaminowy.
Podawać natychmiast z kompot-suflet zacznie tonąć po kilku minutach.