Suflet Mandarynkowy
Suflet mandarynkowy może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 194 kalorie, 3G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz skrobię kukurydzianą, wodę, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 10 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tangerine Semifreddo (Mrożony Suflet Mandarynkowy), Suflet mandarynkowy z cytrusowym Coulis, oraz Tartaletki mandarynkowo-daktylowe z maślanką bitą śmietaną i Granitą mandarynkową.
Instrukcje
W rondlu 2-quart, wymieszać 3/4 szklanki cukru, wodę, sok mandarynkowy, sól i żelatynę. W małej miseczce lekko ubić żółtka; wymieszać z żelatyną.
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając; zagotować i wymieszać 1 minutę.
Zdjąć z ognia. Wymieszać 1 łyżkę skórki mandarynki. Przechowywać w lodówce 20 do 30 minut, mieszając od czasu do czasu, Tylko aż mieszanina kopce lekko po upuszczeniu z łyżką. (Jeśli mieszanina stanie się zbyt gęsta, umieść patelnię w misce z gorącą wodą; stale mieszaj, aż mieszanina uzyska odpowiednią konsystencję.)
Wykonaj 4-calowy pasek z folii o potrójnej grubości 2 cale dłuższej niż obwód 6-filiżanki Suflera. Rozszerz danie, zabezpieczając zespół wokół zewnętrznej krawędzi.
W dużej misce, beat białka proszku i wody z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż spieniony. Ubić w 1/2 szklanki cukru, 1 łyżka stołowa na raz; kontynuować bicie aż sztywne i błyszczące. Nie podbierać. Złożyć mieszaninę żelatyny na białka.
W schłodzonej dużej misce ubijaj śmietanę mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż stanie się sztywna. Złóż bitą śmietanę do mieszaniny białek. Ostrożnie przekształcić w danie suflet. Przechowywać w lodówce około 8 godzin lub do zestawu.
W robocie kuchennym lub blenderze umieść kolczaste gruszki. Przykryć i przetworzyć do uzyskania gładkości. Naciśnij przez sito, aby usunąć nasiona. W rondlu 1-ćwiartkowym wymieszaj gruszki, miód i skrobię kukurydzianą. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i zagotuje się. Zagotować i wymieszać 1 minutę. Wymieszać 1 łyżeczkę skórki mandarynki; ostudzić.
Tuż przed podaniem ostrożnie zdjąć folię z sufletu.
Suflet podawać z sosem. Przechowywać w lodówce.