Suflet kawowy z sosem Mocha
Jedna porcja zawiera 223 kalorie, 7G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje 55 centów za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać cukierników cukru, białka, wanilii, i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Kawa pieczona Alaska z sosem Mocha, Sernik Czekoladowo-Kawowy Z Sosem Mocha, oraz Lody Mochan z sosem kawowo-karmelowym.
Instrukcje
W małym rondelku ubić mleko, skrobię kukurydzianą, granulki kawy i 1 łyżkę cukru granulowanego. Gotować, ubijając, na umiarkowanym ogniu, aż budyń zagotuje się i zgęstnieje, 1 do 2 minut, i przenieść do miski. Wymieszaj wanilię i połóż arkusz papieru woskowego na powierzchni budyniu, aby zapobiec tworzeniu się skóry. Chłodny budyń do ogrzania.
Rozgrzej piekarnik do 204°. Lekko oil 2 (6-oz.) ramekiny i posypać 1/2 łyżki cukru granulowanego.
Białka ubić z kremem z kamienia nazębnego i szczyptą soli w dużej misce, aż po prostu trzymać miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostałe 3 łyżki cukru granulowanego, ubijając, aż białka utrzymają sztywne szczyty. 1/4 białka wymieszać w budyniu, aby rozjaśnić i złożyć pozostałe białka delikatnie, ale dokładnie.
Kopiec mieszaninę ramekins i piec na blasze do pieczenia w dolnej trzeciej części piekarnika, aż nadmuchane i złocisty, o 15 protokół. Lekko kurz suflety z cukrem cukierniczym i podawać natychmiast z sosem mocha.
Budyń można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed złożeniem w białka i kontynuować przepis.
Każda porcja, w tym sos, ma około 255 kalorii i 5 gramów tłuszczu.