Suflet kawowy z sosem Mocha

Suflet kawowy z sosem Mocha
Jedna porcja zawiera 223 kalorie, 7G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje 55 centów za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać cukierników cukru, białka, wanilii, i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Kawa pieczona Alaska z sosem Mocha, Sernik Czekoladowo-Kawowy Z Sosem Mocha, oraz Lody Mochan z sosem kawowo-karmelowym.

Instrukcje

1
W małym rondelku ubić mleko, skrobię kukurydzianą, granulki kawy i 1 łyżkę cukru granulowanego. Gotować, ubijając, na umiarkowanym ogniu, aż budyń zagotuje się i zgęstnieje, 1 do 2 minut, i przenieść do miski. Wymieszaj wanilię i połóż arkusz papieru woskowego na powierzchni budyniu, aby zapobiec tworzeniu się skóry. Chłodny budyń do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Kawa RozpuszczalnaKawa Rozpuszczalna
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
WaniliaWanilia
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Papier WoskowanyPapier Woskowany
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
2
Rozgrzej piekarnik do 204°. Lekko oil 2 (6-oz.) ramekiny i posypać 1/2 łyżki cukru granulowanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PiekarnikPiekarnik
3
Białka ubić z kremem z kamienia nazębnego i szczyptą soli w dużej misce, aż po prostu trzymać miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostałe 3 łyżki cukru granulowanego, ubijając, aż białka utrzymają sztywne szczyty. 1/4 białka wymieszać w budyniu, aby rozjaśnić i złożyć pozostałe białka delikatnie, ale dokładnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
4
Kopiec mieszaninę ramekins i piec na blasze do pieczenia w dolnej trzeciej części piekarnika, aż nadmuchane i złocisty, o 15 protokół. Lekko kurz suflety z cukrem cukierniczym i podawać natychmiast z sosem mocha.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
5
Uwaga kucharzy
6
Budyń można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed złożeniem w białka i kontynuować przepis.
7
Każda porcja, w tym sos, ma około 255 kalorii i 5 gramów tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
8
Self
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia2
Magazyn