Suflet Karmelowy

Suflet Karmelowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj suflet karmelowy. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 42g białka, 93g tłuszczu, oraz w sumie 2390 kalorii. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 1 i kosztuje 5,11 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, białka, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć żółtka jajek, można podążać za tym daniem głównym z Morela Kruszy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Suflet Karmelowy, Ciasto czekoladowe z sosem pomarańczowo-karmelowym, oraz Karmelowy Imbirowy Deser Sufletowy Z Sosem Z Białej Czekolady Wolfberry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 1 duże danie sufletowe lub 8 ramekinów (8 uncji)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Dostosuj stojak do dolnej trzeciej części piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
Posmaruj wnętrze 8 (8-uncji) ramekinów lub 1 dużego sufleta z roztopionym masłem, a następnie lekko, ale całkowicie odkurz wnętrze cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
5
W średniej misce ubić sos karmelowy i żółtka. Ta mieszanka jest podstawą suflet.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zwykła WodaZwykła Woda
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Za pomocą miksera stojącego wyposażonego w uchwyt trzepaczki lub miksera ręcznego ubijać białka przez około 30 sekund lub do momentu pojawienia się miękkiej piany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
7
Dodaj śmietanę z kamienia nazębnego i kontynuuj ubijanie białek przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
8
Dodać cukier i ubijać, aż białka osiągną średnio sztywny szczyt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
9
Za pomocą gumowej szpatułki złóż 1/3 białek do mieszanki karmelowej, aby rozjaśnić podstawę. Złóż pozostałe białka ostrożnie, aby mieszanina nie została opróżniona. Najskuteczniejszym sposobem składania jest jednoczesne obracanie miski i szpatułki w przeciwnych kierunkach, jeden zgodnie z ruchem wskazówek zegara, a drugi przeciwnie do ruchu wskazówek zegara.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Łyżka suflet do naczynia lub naczynia, wypełniając je do obręczy. Spłaszczyć górę metalową szpatułką. Delikatnie Uruchom nóż do parowania wokół wewnętrznej ściany ramekina. Stworzyło to małą ścianę powietrza między sufletem a ramekinem, która pomaga sufletowi wznosić się prosto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
11
Układamy suflety na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
12
Piec przez 15 do 20 minut na poszczególne suflety lub 30 do 40 minut na duży suflet. Po zakończeniu suflety powinny być wysokie, złotobrązowe, suche na krawędziach i trochę kremowe w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
13
Podawać natychmiast.
14
Sos karmelowy jest chyba najbardziej wszechstronnym wcieleniem karmelu. Oprócz tego, że jest zarówno gorącym, jak i zimnym sosem, świetnie nadaje się do tarty i innych wypieków. Jest również głównym składnikiem niektórych moich innych przepisów, takich jak trufle, które robię z Ganache karmelowy i suflet karmelowy. Zawsze przechowuję różne mieszanki karmelu w lodówce w moim bakeshopie. Trwają tygodniami i są gotowe w każdej chwili, aby spełnić nieuniknione specjalne życzenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zwykła WodaZwykła Woda
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
15
Kiedy robię kremowe i klarowne karmelki, które mają do nich dodany płyn, karmel doprowadzam do wysokiej temperatury, ponieważ chcę bardziej intensywnego smaku, który nie zostanie rozcieńczony, gdy karmel jest rozciągnięty. Na przykład, będziesz podgrzewać cukier do 375 stopni F w tym przepisie i będziesz chciał go uważnie obserwować, aby nie palił się.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
16
Dodanie dowolnej cieczy do gorącego karmelu spowoduje, że będzie bąbelkować jak erupcja stopionej lawy. Za pomocą garnka, który jest co najmniej dwa razy większa objętość składników zapobiegnie wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
17
Ogrzewanie cieczy najpierw zmniejsza lotność tej reakcji, ale nie eliminuje jej, więc przygotuj się. Pomocne są rękawice kuchenne i długa rękojeść trzepaczki i nie przyklejaj głowy ani rąk bezpośrednio do garnka. Ważne jest, aby pamiętać, że para wydobywająca się z garnka gorącego karmelu jest tak gorąca jak karmel w środku i nic nie jest tak bolesne jak spalanie parą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
18
Creme fraiche nadaje temu sosowi idealną równowagę, oswajając słodycz z odrobiną kwasowości. Jeśli nie możesz go znaleźć i nie masz czasu, aby go zrobić, kwaśna śmietana jest dobrym substytutem. Ja również balansuję smak tego sosu z drugim dodatkiem cukru i odrobiną soku z cytryny na samym końcu. To dodaje kolejny subtelny wymiar smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
19
Podgrzej rondel z wodą i umieść w nim trzepaczkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
20
Dokładnie umyć i osuszyć ręce.
21
Połącz wodę, 1 szklankę cukru i syrop kukurydziany w średnim rondlu. Wymieszaj je razem bardzo czystymi palcami, upewniając się, że nie pozostaną żadne grudki suchego cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
22
Spłucz wnętrze patelni odrobiną wody, używając dłoni, aby wyczuć wszelkie zbłąkane granulki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
23
Przykryć rondel i umieścić go na średnim ogniu przez 4 minuty. Po 4 minutach zdejmij pokrywkę, zwiększ ciepło do wysokiej i zagotuj. Nie mieszać od tego momentu. Miej oko na patelnię. Będzie bardzo bąbelkowy. Gdy na boku patelni pojawią się zbłąkane kryształy cukru, posmaruj je mokrą szczotką do ciast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
24
Jak cukier gotuje, pęcherzyki będą większe. Włóż termometr cukierków, a gdy temperatura osiągnie 300 stopni F, obniż ciepło do średniego, co spowolni gotowanie. Nadal gotować cukier, aż osiągnie 350 stopni F. będzie ciemnobrązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
25
Wyjmij garnek z ognia i pozostaw na 1 minutę lub aż pęcherzyki opadną.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
26
Dodaj śmietanę do karmelu. Będzie się energicznie bąbelkować, więc bądź ostrożny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
27
Energicznie ubij pozostałą 1 łyżkę cukru, creme fraiche, sok z cytryny i sól. Ten sos jest teraz gotowy do podania na ciepło lub schłodzony do temperatury pokojowej. Będzie przechowywać hermetycznie w lodówce przez okres do 1 miesiąca. Gdy jest zimny, ma konsystencję masła orzechowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
(np. Batonik Crunch)(np. Batonik Crunch)
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Francuski świetnie komponuje się z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Baron des Chartrons Bordeaux z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Baron des Chartrons Bordeaux
Baron des Chartrons Bordeaux
Nos świeżych czerwonych owoców. Świetna struktura, miękkie taniny i świeży finał dojrzałej wiśni i borówki. Elegancki i bardzo typowy dla apelacji.Baron des Chartrons Rouge idealnie komponuje się z grillowaną wołowiną, makaronem serowym lub jagnięciną.
TrudnośćTwardy
Gotowe W25 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia11
Magazyn