Suflet Karmelowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj suflet karmelowy. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 42g białka, 93g tłuszczu, oraz w sumie 2390 kalorii. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 1 i kosztuje 5,11 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, białka, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć żółtka jajek, można podążać za tym daniem głównym z Morela Kruszy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Suflet Karmelowy, Ciasto czekoladowe z sosem pomarańczowo-karmelowym, oraz Karmelowy Imbirowy Deser Sufletowy Z Sosem Z Białej Czekolady Wolfberry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 1 duże danie sufletowe lub 8 ramekinów (8 uncji)
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Dostosuj stojak do dolnej trzeciej części piekarnika.
Posmaruj wnętrze 8 (8-uncji) ramekinów lub 1 dużego sufleta z roztopionym masłem, a następnie lekko, ale całkowicie odkurz wnętrze cukrem.
W średniej misce ubić sos karmelowy i żółtka. Ta mieszanka jest podstawą suflet.
Za pomocą miksera stojącego wyposażonego w uchwyt trzepaczki lub miksera ręcznego ubijać białka przez około 30 sekund lub do momentu pojawienia się miękkiej piany.
Dodaj śmietanę z kamienia nazębnego i kontynuuj ubijanie białek przez 2 minuty.
Dodać cukier i ubijać, aż białka osiągną średnio sztywny szczyt.
Za pomocą gumowej szpatułki złóż 1/3 białek do mieszanki karmelowej, aby rozjaśnić podstawę. Złóż pozostałe białka ostrożnie, aby mieszanina nie została opróżniona. Najskuteczniejszym sposobem składania jest jednoczesne obracanie miski i szpatułki w przeciwnych kierunkach, jeden zgodnie z ruchem wskazówek zegara, a drugi przeciwnie do ruchu wskazówek zegara.
Łyżka suflet do naczynia lub naczynia, wypełniając je do obręczy. Spłaszczyć górę metalową szpatułką. Delikatnie Uruchom nóż do parowania wokół wewnętrznej ściany ramekina. Stworzyło to małą ścianę powietrza między sufletem a ramekinem, która pomaga sufletowi wznosić się prosto.
Układamy suflety na blasze do pieczenia.
Piec przez 15 do 20 minut na poszczególne suflety lub 30 do 40 minut na duży suflet. Po zakończeniu suflety powinny być wysokie, złotobrązowe, suche na krawędziach i trochę kremowe w środku.
Sos karmelowy jest chyba najbardziej wszechstronnym wcieleniem karmelu. Oprócz tego, że jest zarówno gorącym, jak i zimnym sosem, świetnie nadaje się do tarty i innych wypieków. Jest również głównym składnikiem niektórych moich innych przepisów, takich jak trufle, które robię z Ganache karmelowy i suflet karmelowy. Zawsze przechowuję różne mieszanki karmelu w lodówce w moim bakeshopie. Trwają tygodniami i są gotowe w każdej chwili, aby spełnić nieuniknione specjalne życzenie.
Kiedy robię kremowe i klarowne karmelki, które mają do nich dodany płyn, karmel doprowadzam do wysokiej temperatury, ponieważ chcę bardziej intensywnego smaku, który nie zostanie rozcieńczony, gdy karmel jest rozciągnięty. Na przykład, będziesz podgrzewać cukier do 375 stopni F w tym przepisie i będziesz chciał go uważnie obserwować, aby nie palił się.
Dodanie dowolnej cieczy do gorącego karmelu spowoduje, że będzie bąbelkować jak erupcja stopionej lawy. Za pomocą garnka, który jest co najmniej dwa razy większa objętość składników zapobiegnie wrzenia.
Ogrzewanie cieczy najpierw zmniejsza lotność tej reakcji, ale nie eliminuje jej, więc przygotuj się. Pomocne są rękawice kuchenne i długa rękojeść trzepaczki i nie przyklejaj głowy ani rąk bezpośrednio do garnka. Ważne jest, aby pamiętać, że para wydobywająca się z garnka gorącego karmelu jest tak gorąca jak karmel w środku i nic nie jest tak bolesne jak spalanie parą.
Creme fraiche nadaje temu sosowi idealną równowagę, oswajając słodycz z odrobiną kwasowości. Jeśli nie możesz go znaleźć i nie masz czasu, aby go zrobić, kwaśna śmietana jest dobrym substytutem. Ja również balansuję smak tego sosu z drugim dodatkiem cukru i odrobiną soku z cytryny na samym końcu. To dodaje kolejny subtelny wymiar smaku.
Podgrzej rondel z wodą i umieść w nim trzepaczkę.
Dokładnie umyć i osuszyć ręce.
Połącz wodę, 1 szklankę cukru i syrop kukurydziany w średnim rondlu. Wymieszaj je razem bardzo czystymi palcami, upewniając się, że nie pozostaną żadne grudki suchego cukru.
Spłucz wnętrze patelni odrobiną wody, używając dłoni, aby wyczuć wszelkie zbłąkane granulki cukru.
Przykryć rondel i umieścić go na średnim ogniu przez 4 minuty. Po 4 minutach zdejmij pokrywkę, zwiększ ciepło do wysokiej i zagotuj. Nie mieszać od tego momentu. Miej oko na patelnię. Będzie bardzo bąbelkowy. Gdy na boku patelni pojawią się zbłąkane kryształy cukru, posmaruj je mokrą szczotką do ciast.
Jak cukier gotuje, pęcherzyki będą większe. Włóż termometr cukierków, a gdy temperatura osiągnie 300 stopni F, obniż ciepło do średniego, co spowolni gotowanie. Nadal gotować cukier, aż osiągnie 350 stopni F. będzie ciemnobrązowy.
Wyjmij garnek z ognia i pozostaw na 1 minutę lub aż pęcherzyki opadną.
Dodaj śmietanę do karmelu. Będzie się energicznie bąbelkować, więc bądź ostrożny.
Energicznie ubij pozostałą 1 łyżkę cukru, creme fraiche, sok z cytryny i sól. Ten sos jest teraz gotowy do podania na ciepło lub schłodzony do temperatury pokojowej. Będzie przechowywać hermetycznie w lodówce przez okres do 1 miesiąca. Gdy jest zimny, ma konsystencję masła orzechowego.