Suflet Fromage Blanc
Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.77 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 336 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka cukru, soli, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Lody Fromage Blanc, Miód Fromage Blanc, oraz Sernik Fromage Blanc dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obficie masło płytkie 2-quart (2-L) naczynie do pieczenia, o bokach, które są co najmniej 2 1/2 cala (8 cm) wysokości.
Posyp do środka kilka łyżek cukru, przechyl naczynie, aby pokryć dno i boki, a następnie wyrzuć nadmiar.
Rozgrzej piekarnik do 190°C (375°F).
Za pomocą gumowej szpatułki lub miksera elektrycznego z uchwytem łopatkowym rozgnieść bardzo miękkie masło ze skórką cytrynową i skrobią kukurydzianą, aż będzie całkowicie gładkie. Ubić żółtka do uzyskania gładkości, następnie ubić fromage blanc.
Mikserem elektrycznym lub ręcznie ubij białka z solą w czystej, suchej misce (nie plastikowej), aż się spienią. Zwiększ prędkość i bij, aż białe zaczną kopać i utrzymywać swój kształt. Podczas ubijania stopniowo dodawać 10 łyżek cukru, 1 łyżkę na raz. Po dodaniu całego cukru, beat aż sztywny.
Jedną trzecią ubitych białek złóż do mieszanki fromage blanc, a następnie złóż pozostałe białka do momentu włączenia. W porządku jest mieć małe kawałki bieli; to jest lepsze niż overfolding ciasto.
Zeskrobać ciasto do przygotowanego naczynia do pieczenia, delikatnie wygładzić wierzch i posypać pozostałą 1 1/2 łyżki cukru.
Piec na środkowym stojaku (lub nieco wyżej, jeśli to możliwe) przez 30 minut, aż góra będzie rumiana, a suflet jest po prostu ustawiony, ale nadal bardzo jiggly w środku, jeśli go szturchniesz. W zależności od piekarnika może to zająć nieco mniej lub więcej czasu. Zamiast iść przez ścisłe czasy pieczenia, dotknij centrum, aby powiedzieć, kiedy to zrobić. Jeśli lubisz swój suflet kremowy w środku, środek powinien być raczej miękki, jak płynny budyń.
Jeśli podoba Ci się bardziej jędrny, możesz go piec, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie całkiem czysta.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Ze słodkiego życia w Paryżu Davida Lebovitza. Copyright (c) 2009 by David Lebovitz. Wydane przez Broadway Books.David Lebovitz mieszkał w San Francisco przez dwadzieścia lat, zanim przeniósł się do Paryża. Pieczył w kilku znanych restauracjach, zanim rozpoczął karierę jako autor książek kucharskich i pisarz kulinarny. Jest autorem czterech cenionych książek na temat deserów i pisał dla wielu dużych magazynów spożywczych, dzieląc się sprawdzonymi przepisami pisanymi z zupą humoru. Jego popularny, wielokrotnie nagradzany blog, www.davidlebovitz.com, bawi czytelników z całego świata słodkimi i pikantnymi przepisami, próbując rozwikłać zawiłości życia w Paryżu.