Suflet czekoladowy Romanoff
Suflet czekoladowy romanoffa to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 157 kalorii, 9g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 66 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać białka, czekolada, dash vanillan extract, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Suflety z ciemnej czekolady z sosem espresso-czekoladowym, Suflety z białej czekolady z sosem Malinowo-czekoladowym, oraz Suflet czekoladowo-pomarańczowy likierowy z sosem czekoladowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni.
Żółtka wymieszać z 2/3 szklanki cukru i wanilią.
Dodaj mąkę i mieszaj, aż utworzy gładką pastę. W ciężkim dnie garnka, doprowadzić mleko do wrzenia.
Dodaj pastę jak mieszaninę do mleka.
Gotować 2-3 minuty przed mieszaniem. Następnie użyj trzepaczki do wymieszania i użyj drewnianej szpatułki do mieszania, aż pasta nie przykleja się już do boków pot.In oddzielna patelnia, roztopić czekoladę. W międzyczasie umieść pastę w mikserze stojącym i ubijaj przez około 10 do 15 minut.
Dodać roztopioną czekoladę i dobrze wymieszać.
Umieścić w dużej misce i ostudzić.
Białka umieścić w misce z odrobiną soli. Ubijaj, aż zaczną tworzyć bezowe szczyty. Następnie stopniowo dodawać pozostały cukier i nadal ubijać, aż stanie się sztywny. Białka jaj nie powinny ślizgać się, jeśli miska jest przechylona.
Dodaj jedną czwartą białek do pasty, składając gumową łopatką. Upewnij się, że pasta czekoladowa jest dobrze włączona na tym etapie. Kontynuuj składanie pozostałych białek, jednej czwartej na raz, aż do dobrego połączenia. Łyżka do masłem i cukrem 5 lub 6 uncji soufflã© potrawy. Gotować przez 15 minut. Posypać cukrem pudrem i podawać z bitą śmietaną.