Suflet Czekoladowy
Suflet czekoladowy może być tylko deser szukasz. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 584 kalorie, 8G białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz słodko-gorzki sos czekoladowy, półsłodką czekoladę, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Lody Czekoladowo-Kruche, Babeczka Czekoladowa Z Deserem Lodowym, oraz Lody Czekoladowo-Bananowe.
Instrukcje
W średniej misce roztopić czekoladę w piekarniku mikrofalowym ze średnią prędkością, mieszając w odstępach 30 sekund, aż będzie gładka.
Ubij na maśle, aż do całkowitego włączenia; niech mieszanina lekko ostygnie.
W dużej misce ubij 3 żółtka z całym jajkiem i 1/3 szklanki cukru, aż do wymieszania.
Dodać roztopioną czekoladę i wanilię i ubijać na gładką masę.
W średniej misce ubij 3 białka mikserem elektrycznym, aż uformują się miękkie szczyty.
Dodaj pozostałą 1/3 szklanki cukru, 1 łyżkę na raz, ubijając przez 10 sekund między dodatkami. Kontynuuj bicie ze średnią prędkością, aż białka będą twarde i błyszczące.
1/4 bezy ubić do mikstury czekoladowej, aż do dobrze wymieszanej. Delikatnie złóż pozostałą bezę do mieszanki czekoladowej, aż nie pozostaną białe smugi.
Zeskrobać mieszaninę suflet czekoladowy do nieoczyszczonej 9-calowy szklany talerz ciasto. Delikatnie potrząśnij płytką ciasta, aby wygładzić powierzchnię i piecz przez około 35 minut, lub do momentu, gdy suflet jest popękany i nie chwieje się.
Przełożyć suflet do stelaża z drutu, aby ostygł.
W międzyczasie ułóż dużą płytkę folią i zamrozić, aż będzie dobrze schłodzona. Na schłodzony talerz wrzucić kulki lodów i zamrozić. Jeśli to konieczne, zmiękcz lody w lodówce na 15 minut przed zgarnięciem.
Ułóż kulki lodów na suflerze, umieszczając je w środku.
Skropić po 1/4 szklanki sosu karmelowego i sosu czekoladowego, pokroić w kliny i podawać od razu. Podaj pozostały sos przy stole.