Suflet Bananowy
Suflet bananowy może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 173 kalorie, 4G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 37 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sok z limonki, cukier, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Suflet Czekoladowo-Bananowy, Suflet czekoladowo-bananowy, oraz Mini Suflety.
Instrukcje
Posmaruj cztery 1-szklankowe ramekiny roztopionym masłem.
Dodaj 2 łyżki cukru do 1 ramekin i obróć, aby pokryć cukrem. Przełóż nadmiar cukru do innej ramekiny i powtarzaj, aż wszystkie ramekiny zostaną pokryte cukrem.
W maszynce, puree banany z sokiem z limonki, żółtkiem i 2 łyżki cukru, aż będą gładkie. Zeskrobać mieszaninę bananów do dużej miski.
W średniej misce ze stali nierdzewnej ubij białka ze szczyptą soli, aż uformują się miękkie szczyty.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę cukru i ubijaj, aż będzie jędrna i błyszcząca. Używając gumowej szpatułki, ubij jedną czwartą ubitych białek do mieszanki bananów, a następnie delikatnie złóż pozostałe białka. Do przygotowanych ramek wrzucić mieszankę Suflera i lekko stuknąć w blat.
Przełożyć suflety na blachę do pieczenia i piec w środku piekarnika przez około 15 minut, lub do złotego koloru i risen.