Tabela Polenta może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1134 kalorii, 36g białka, oraz 74g tłuszczu na porcję. Na 4,46 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 14. 16 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz gałkę muszkatołową, parmezan, mieloną wieprzowinę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć kwas cytrynowy, można śledzić to danie główne z Key Lime Pie With a Gingersnap Crust jako deser. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy, Croste Di Polenta Con Cicoria (Polenta Crust z duszonym Chico, oraz Medaglioni Di Polentan E Prosciutto Al Forno-Pieczone Medaliony Polenta Z Szynką dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W dużym, ciężkim rondlu połącz 6 szklanek zimnej wody, śmietany i soli. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu,a następnie zmniejszyć ogień do średniego. Stopniowo ubijaj polentę powolnym, stałym strumieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polenta
Krem
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
3
Ubijać, aż płyn się zagotuje, a ziarna zawieszą się w cieczy. Ubijaj, żeby polenta się nie przypaliła. Gdy dojdzie do gotowania na wolnym ogniu, Przełącz na drewnianą łyżkę i mieszaj co kilka minut, aż polenta będzie kremowa bez cienia ziarnistości, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polenta
Ziarna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
Trzepaczka
4
Zdjąć z ognia i wymieszać z fontiną, parmezanem i gałką muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
Ser Fontina
Gałka Muszkatołowa
5
Ułóż stół papierem rzeźniczym i wylej polentę na stół, Po środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polenta
6
Podawać z sosem bazyliowym Pesto i sosem bolońskim. (Sosy te świetnie komponują się również z makaronem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Bolognese
Pesto Bazyliowe
Makarony
SOS
7
Przygotuj kąpiel z lodem w dużej misce i zagotuj duży garnek z wodą.
Bazylia przełożyć na duże sito i zanurzyć we wrzącej wodzie. Natychmiast zanurz całą bazylię i wymieszaj tak, aby równomiernie blanszowała. Blanszować przez około 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bazylia
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
9
Wyjąć, otrząsnąć nadmiar wody, następnie zanurzyć bazylię w łaźni z lodem i ponownie wymieszać, aby ostygła tak szybko, jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Bazylia
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
10
Dobrze spuścić.
11
Wycisnąć wodę z bazylii rękami, aż będzie bardzo sucha. Z grubsza posiekać bazylii i umieścić w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bazylia
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
12
Dodaj oliwę z oliwek, orzeszki piniowe, czosnek, witaminę C, jeśli używasz i sól i pieprz do smaku. Mieszamy przez co najmniej 30 sekund. W ten sposób zieleń bazylii dokładnie zabarwi olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Oliwa Z Oliwek
Orzeszki Sosnowe
Czosnek
Bazylia
Olej Do Smażenia
13
Dodać ser i pulse połączyć. Pesto będzie przechowywać przez kilka dni w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce. Sprawia, że około 3/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
1
Umieścić borowiki w ciepłej wodzie i moczyć przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
2
Odcedzić, zastrzegając płyn, a następnie posiekać borowiki.
3
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodać cielęcinę i wieprzowinę, rozbijając ją drewnianą łyżką. Gotować 2 minuty, a następnie posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Wieprzowina
Cielęcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
5
Dodać cebulę i gotować delikatnie do "potu", o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
6
Dodać czosnek i rozmaryn i gotować, aż czosnek jest lekko rumiane, o minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmaryn
Czosnek
7
Dodać grzyby i gotować przez około 4 protokół karmelizować mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Mięso
8
Dodać wino i 2 łyżki soku borowikowego. Gotować przez 1 minutę do odparowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok
Wino
9
Dodaj pozostały wywar, przecier pomidorowy i natkę pietruszki i gotuj przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przecier Pomidorowy
Pietruszka-nać
Stado
10
Udekoruj serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
11
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
12
Napełnij średni garnek do połowy zimną wodą i dodaj kiełbaski. Doprowadzić do wrzenia i wyłączyć płomień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
13
Pozostawić kiełbaski w wodzie, aż woda ostygnie do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa
Woda
14
Wyjmij kiełbaski z wody i odstaw, aż będą gotowe do grillowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
15
Pomidorki koktajlowe zmniejszyć o połowę. Nasiona i pokroić paprykę w julienne, obrać i pokroić cebulę, zupa. Cienko pokroić paprykę serrano i ząbki czosnku. W dużej misce wymieszać wszystkie warzywa razem z octem balsamicznym, oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Balsamiczny
Pomidor Wiśniowy
Sól I Pieprz
Serrano Pepper
Całe Ząbki Czosnku
Warzywa
Oliwa Z Oliwek
Papryka
Cebula
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do Mieszania
16
Wylać mieszankę na dużą tacę piekarnika i piec około 1 godziny mieszając od czasu do czasu tak, że gotuje równomiernie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
17
Wyjąć z piekarnika, gdy warzywa są w pełni ugotowane i lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
18
Lekko ostudzić i wymieszać z posiekaną bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bazylia
19
Podsmażone kiełbaski podsmażamy na średnim ogniu, aż będą ładnie karmelizowane.