Stufato di Manzo
Stufato di Manzo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.04 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 67 g tłuszczu, oraz w sumie 922 kalorie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i zbierz sól, tymianek, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest dobre. Spróbuj Merluzzo Stufato (Dorsz Duszony), Cavolfiore Stufato (Włoski Duszony Kalafior), oraz Saltimbocca Di Manzo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wołowinę pokroić w kostkę 2 na 3 cale i doprawić solą i pieprzem.
W 8 quart heavy bottomed holenderski piekarnik, rozgrzać olej i masło na średnim ogniu, aż piana ustąpi. Brązowe kawałki wołowiny od 4 do 5 na raz, aż do ciemnobrązowego, około 12 do 20 minut. Ten krok nie może zostać skrócony, jest niezbędny! Gdy mięso jest gotowe, usuń ostatnie kawałki i dodaj cebulę, marchew i rzep i gotuj, aż brązowe kawałki na dnie patelni zmiękną i poluzują.
Dodać bulion, sos pomidorowy i wino i doprowadzić do wrzenia.
Dodać kawałki wołowiny i wrócić do wrzenia. Obniżyć ogień, aby gotować na wolnym ogniu, przykryć i gotować 1 1/2 do 2 godzin, aż mięso będzie bardzo miękkie.
Wyjąć i podawać z Risotto Alla Milanese.
Podsmażyć cebulę i czosnek w oliwie z oliwek na średnim ogniu, aż półprzezroczyste, ale nie Brązowy (o 10 protokół).
Dodać tymianek i marchewkę i gotować 5 minut więcej.
Dodaj pomidory. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień tylko bulgotanie, mieszając od czasu do czasu przez 30 minut. Doprawić solą do smaku.
Podawać natychmiast lub odstawić do dalszego użycia. Sos można przechowywać w lodówce do tygodnia lub zamrażać do 6 miesięcy.