Strudle Borówkowe
Strudle jagodowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 5G białka, oraz 18g tłuszczu. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz filo, sól, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Strudle Śniadaniowe, Strudle Oktoberfest, oraz Strudle Z Grzybami Gruszkowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W 4-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, doprowadzić jagody, 1/4 szklanki cukru, skrobia kukurydziana i szczypta soli do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu 3 do 4 minut, mieszając od czasu do czasu.
Przenieść do średniej miski i ostudzić całkowicie.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Posmaruj blachą.
Przykryj arkusze folii kawałkiem folii i wilgotnym ręcznikiem papierowym.
Ułóż 1 arkusz filo na powierzchni roboczej z krótkim bokiem najbliżej Ciebie (pozostaw pozostałe arkusze pokryte) i posmaruj masłem. Top z 2 więcej arkuszy phyllo, szczotkowanie każdy arkusz z masłem.
Umieść heaping 1/4 szklanki mieszanki borówki na dolnej trzeciej z masłem phyllo, pozostawiając 2-calowy granicy wzdłuż dna i boków. Złóż dolną krawędź filo do góry na mieszance jagodowej i złóż po bokach, aby całkowicie zamknąć nadzienie.
Zwiń filo, aby utworzyć strudel, około 4 na 2 cale.
Przenieść, szew stronie w dół, do przygotowanego arkusza patelni.
Wierzch posmarować masłem i posypać cukrem. Za pomocą noża do parkowania Wytnij 2 otwory wentylacyjne w górnej części strudla. Powtórz z pozostałymi składnikami.
Piec na złoty kolor i chrupiące, 15 do 20 protokół.
Przenieść do stojaka i ostudzić 20 minut.