Strudel ziemniaczany z sosem koperkowym

Strudel ziemniaczany z sosem koperkowym
Jeśli 5,44 zł za porcję spada w Twoim budżecie, Strudel ziemniaczany z sosem koperkowym może być znakomitym wegetariańska przepis do wypróbowania. Ten przepis zawiera 6 porcji z 633 kalorie, 12g białka, oraz 56g tłuszczu każdy. Jeśli masz koszerną sól i pieprz, grzyby shiitake, szalotki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Latkes Ziemniaczany-Sos Koperkowy, Bezglutenowe naleśniki z puree ziemniaczanym z kremowym sosem cytrynowym koperkowym, oraz Ziemniaczany Rozmaryn Strudel podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: szczotka do ciasta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
2
Rozgrzej piekarnik do 400 dgrees F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
3
W dużym garnku z osoloną wodą gotuj ziemniaki do miękkości, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Ziemniaki odcedzić i odstawić do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
5
Na dużej patelni rozpuścić 1 łyżkę masła z 1 łyżką oliwy z oliwek na średnim ogniu i podsmażyć cebulę i czosnek do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Dodać pieczarki i podsmażyć, aż lekko się zarumienią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka świeżego Tymianku, 4 Gałązki, Drobno Posiekane1 łyżka świeżego Tymianku, 4 Gałązki, Drobno Posiekane
7
Dodaj tę mieszaninę do miski z ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
8
Pozostałe masło i olej roztopić na tej samej patelni i podsmażyć grzyby shiitake na złoty kolor, dodać do ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Wlać biały wermut do gorącej patelni i gotować na wolnym ogniu przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Dodaj wermut, oregano, tymianek i pietruszkę do mieszanki ziemniaków i grzybów. Doprawić do smaku koszerną solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
WermutWermut
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
11
Zmiażdżyć miękki chevre do mieszanki ziemniaczano-grzybowej i delikatnie połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Ser KoziSer Kozi
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
12
Połóż 1 arkusz phyllo na czystej, suchej powierzchni i posmaruj klarowanym masłem. Kontynuuj nakładanie warstw z 2 kolejnymi arkuszami phyllo szczotkując każdy arkusz klarowanym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Cukru Demerara3 łyżki Cukru Demerara
13
Umieść mieszaninę grzybową w dolnej trzeciej warstwy phyllo.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
14
Zwiń strudel jak sajgonkę, chowając się po bokach, aby stworzyć ciasny cylinder.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
15
Strudel ułożyć na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
16
Szczotkuj strudel Na zewnątrz z klarowanym masłem i przechowuj w lodówce przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Cukru Demerara3 łyżki Cukru Demerara
17
Piec przez 15 minut, zmniejszyć ogień do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
18
Piec 15 minut dłużej, aż zbrązowieje.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
19
Strudel pokroić na 6 plasterków i podawać z ciepłym sosem koperkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
20
W średnim garnku na średnim ogniu roztopić masło i podsmażyć szalotki na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
21
Dodać śmietanę i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę
22
Zmniejszyć ciepło do średnio niskiej i gotować na wolnym ogniu aż do zmniejszenia o 1/
23
Koper wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn