Strudel jabłkowy Mamo
Strudel jabłkowy Mamo może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 102g tłuszczu, oraz w sumie 1806 kalorii. Ten przepis służy 3. Na 5,51 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz ciasto filo, olej roślinny, ananas i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 9 godzin i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Strudel jabłkowy (apfel Strudel), Lekko przystosowane placki ziemniaczane Mamo, oraz Strudel Jabłkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Jabłka obrać i pokroić w kostkę, posypać sokiem z cytryny i często mieszać, aby zapobiec brązowieniu, lub wrzucić mrożoną wodę z sokiem z cytryny.
Umieść jabłka w dużym garnku na kuchence na średnim ogniu.
Dodać ananasa, cukier, 1 szklankę wody i sól. Gotować, aż wilgoć odparuje, a konsystencja pozostałych owoców jest grubsza niż konfitury, 30 do 35 minut. Często mieszaj, aby zapobiec poparzeniu na dnie. Ostudzić, następnie wymieszać z orzechami.
Nadzienie jabłkowe przechowywać w lodówce co najmniej przez noc. Napełnianie potrwa w lodówce do tygodnia w hermetycznym pojemniku.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W garnku roztopić masło na bardzo małym ogniu. Jako wierzchnia warstwa powstanie biała piana. Zetrzyj pianę łyżką. Po usunięciu piany dodaj olej. Wymieszać i zdjąć z ognia.
Na arkuszu woskowanego papieru ułóż pierwszą warstwę ciasta filo. (Ciasto szybko wysycha, więc inne warstwy nieużywane należy przykryć wilgotną szmatką na arkuszu woskowanego papieru.) Za pomocą pędzla do ciast, delikatnie umyć mieszaninę masła / oleju na całym arkuszu ciasta.
Posypać mieszaniną bułki tartej na całej powierzchni. Powtórz dodatkowe 4 warstwy, aby każda rolka miała w sumie 5 warstw ciasta filo.
Za pomocą łyżki dodaj rząd jabłka wypełniając cal lub dwa od spodu ciasta. Nie przesadzaj, bo strudel pęknie podczas pieczenia. Podnieś dolną krawędź woskowanego papieru obiema rękami, każdy o jednej trzeciej drogi od zewnętrznych krawędzi do obsługi phyllo jak zwinąć ciasto, styl jellyroll. Podczas toczenia złóż boki do wewnątrz, tworząc uszczelnione krawędzie, kontynuując do końca. Koniec z boku szwu w dół.
Blachę do pieczenia posmarować mieszaniną masła / oleju i umieścić pierwsze walcowane ciasto na patelni ze szwem skierowanym w dół. Następnie posmaruj rolkę mieszaniną masła i oleju.
Powtórz powyższe kroki, aż do wypełnienia patelni ciastek rolkami, ale zachowaj co najmniej szerokość rolki między nimi. Przechowywać co najmniej 2 do 3 cali między rolkami na blasze do pieczenia, aby zapewnić nawet brązowienie.
Piec na złoty kolor, 40 do 45 minut, w zależności od piekarnika. Podczas pieczenia, podlewać 4 do 5 razy mieszanką masło/olej.
Pokroić na kawałki, gdy jeszcze gorące, więc skorupa nie złamie.