Strudel jabłkowy Mamo

Strudel jabłkowy Mamo
Strudel jabłkowy Mamo może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 102g tłuszczu, oraz w sumie 1806 kalorii. Ten przepis służy 3. Na 5,51 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz ciasto filo, olej roślinny, ananas i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 9 godzin i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Strudel jabłkowy (apfel Strudel), Lekko przystosowane placki ziemniaczane Mamo, oraz Strudel Jabłkowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Jabłka obrać i pokroić w kostkę, posypać sokiem z cytryny i często mieszać, aby zapobiec brązowieniu, lub wrzucić mrożoną wodę z sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Umieść jabłka w dużym garnku na kuchence na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Dodać ananasa, cukier, 1 szklankę wody i sól. Gotować, aż wilgoć odparuje, a konsystencja pozostałych owoców jest grubsza niż konfitury, 30 do 35 minut. Często mieszaj, aby zapobiec poparzeniu na dnie. Ostudzić, następnie wymieszać z orzechami.
Składniki, których będziesz potrzebować
(kubańska Mieszanka Przypraw)(kubańska Mieszanka Przypraw)
PrzetworyPrzetwory
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Nadzienie jabłkowe przechowywać w lodówce co najmniej przez noc. Napełnianie potrwa w lodówce do tygodnia w hermetycznym pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
6
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
W garnku roztopić masło na bardzo małym ogniu. Jako wierzchnia warstwa powstanie biała piana. Zetrzyj pianę łyżką. Po usunięciu piany dodaj olej. Wymieszać i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
8
Na arkuszu woskowanego papieru ułóż pierwszą warstwę ciasta filo. (Ciasto szybko wysycha, więc inne warstwy nieużywane należy przykryć wilgotną szmatką na arkuszu woskowanego papieru.) Za pomocą pędzla do ciast, delikatnie umyć mieszaninę masła / oleju na całym arkuszu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
9
Posypać mieszaniną bułki tartej na całej powierzchni. Powtórz dodatkowe 4 warstwy, aby każda rolka miała w sumie 5 warstw ciasta filo.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
10
Za pomocą łyżki dodaj rząd jabłka wypełniając cal lub dwa od spodu ciasta. Nie przesadzaj, bo strudel pęknie podczas pieczenia. Podnieś dolną krawędź woskowanego papieru obiema rękami, każdy o jednej trzeciej drogi od zewnętrznych krawędzi do obsługi phyllo jak zwinąć ciasto, styl jellyroll. Podczas toczenia złóż boki do wewnątrz, tworząc uszczelnione krawędzie, kontynuując do końca. Koniec z boku szwu w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
11
Blachę do pieczenia posmarować mieszaniną masła / oleju i umieścić pierwsze walcowane ciasto na patelni ze szwem skierowanym w dół. Następnie posmaruj rolkę mieszaniną masła i oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
12
Powtórz powyższe kroki, aż do wypełnienia patelni ciastek rolkami, ale zachowaj co najmniej szerokość rolki między nimi. Przechowywać co najmniej 2 do 3 cali między rolkami na blasze do pieczenia, aby zapewnić nawet brązowienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
13
Piec na złoty kolor, 40 do 45 minut, w zależności od piekarnika. Podczas pieczenia, podlewać 4 do 5 razy mieszanką masło/olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
14
Pokroić na kawałki, gdy jeszcze gorące, więc skorupa nie złamie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs, 55 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia17
Magazyn