Strata Jagodowa
Berry Strata może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 950 kalorii, 35 g białka i 25 g tłuszczu każda. Za 2,37 USD za porcję ten przepis pokrywa 38% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 50 minut. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i kup jagody, chleb, miód i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 35%. Wynik ten jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Berry Strata, Mieszany budyń chlebowy z jagodami z sosem z pijanych jagód Limoncello oraz Sałatka ze szpinaku z jagodami i awokado z fetanem i pistacjami w kremowym dressingu z makiem jagodowym.
Instrukcje
Rozpuść masło w małym rondlu na małym ogniu. Wyłącz ogień, dodaj miód i mieszaj do połączenia.
W międzyczasie w dużej misce połącz jajka, ricottę i cukier. Używając widelca, wymieszaj do połączenia i ubicia jajek.
Dodać mleko, sok pomarańczowy, mieszankę masła i miodu oraz chleb. Mieszaj do połączenia. Delikatnie włóż jagody.
Umieść składniki w okrągłym naczyniu do pieczenia o średnicy 10 cali (2 kwarty). Przykryj folią i włóż do lodówki na co najmniej 2 godziny, a maksymalnie 12 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Piecz warstwy, aż będą złote na wierzchu i upieczone, około 40 minut.
Przed podaniem odstawić na 5 minut. Rozłóż łyżką do naczyń i podawaj.
PORCJE: 4 (GŁÓWNE); Kalorie: 401; Całkowity tłuszcz: 18 gramów; Tłuszcze nasycone: 9 gramów; Białko: 14 gramów; Całkowita ilość węglowodanów: 49 gramów; Cukier: 34 gramy; Błonnik: 3 gramy; Cholesterol: 249 miligramów; Sód: 292 miligramy