Stołeczny Ajerkoniak
Stołeczny ajerkoniak może być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis służy 35 i kosztuje 38 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 147 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pasteryzowane żółtka jaj, mieloną gałkę muszkatołową, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Zapiekanka Z Kurczaka Capital, Copycat Capital Grille Au Gratin PotatoesCarrie ' s Experimental Kitchen, oraz Chicken Stir Fry z brązowym sosem: Gotowanie z maksymalną mocą ze stolicą Culinarian dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować mleko, śmietana, i 1/8 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej w rondlu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, 5 do 7 minut lub do gotowania na parze (o 150). Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
W dużym rondlu ubić żółtka z cukrem na gładką masę. Gotować na małym ogniu, stale ubijając, aż mieszanina osiągnie co najmniej 160 (około 25 minut).
Miksturę mleka ubić na masę jajeczną. Chłodne 30 minut; przenieść do dzbana. Przykryć i schłodzić od 3 do 24 godzin.
Do każdej szklanki wlać pożądaną ilość pralin lub likieru bourbon. Na wierzch z ajerkoniakiem.
Posypać świeżo zmieloną gałką muszkatołową.