Stopione Czekoladowe Ciasta Espresso
Need a bezglutenowy i przyjazny dla fodmap deser? Stopione czekoladowe ciasta Espresso mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.21 za porcję. Jedna porcja zawiera 532 kalorie, 6G białka, oraz 37 g tłuszczu. Jeśli masz słodko-gorzką czekoladę, cukier puder, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 20%, co jest raczej złe. Spróbuj Stopione Czekoladowe Ciasta Espresso, Ciasto czekoladowo-Espresso z bitą śmietaną, oraz American Cakes-Stopione Ciasta Czekoladowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°. spody i boki 6 (6-oz) kubków kremu z masłem; posypać kakao.
Miejsce na patelni 15x10x1 cala.
W rondlu 2-quart, roztopić czekoladę i 3/4 szklanki masła na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia. Wymieszać w proszku espresso, wanilię i cynamon.
W dużej misce, ubić jajka i cukier puder z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości, skrobanie miski od czasu do czasu, aż do wymieszania. Stopniowo dodawać mieszaninę czekolady, ubijając na niskiej prędkości, a następnie stopniowo dodawać mieszankę Bisquick, ubijając aż do wymieszania. Podziel ciasto równomiernie między kubki kremu.
Piec 10 do 12 minut lub aż boki są ustawione i centra są nadal miękkie (Topy będą dmuchane i lekko popękane).
Podawać w filiżankach, lub unmold przed podaniem, uruchomić mały nóż lub metalową szpatułkę wzdłuż boków ciast poluzować. Natychmiast umieść żaroodporny talerz do serwowania do góry nogami nad każdą filiżanką; obróć talerz i filiżankę i usuń filiżankę.
W razie potrzeby posypać cukrem pudrem.
Podawać na ciepło z lodami.