Stir-Fry Krewetek
Krewetki Stir-Fry jest bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 489 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 3,16 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 26 minut. 97 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać 1/4 Puchar Kraft pikantny włoski dressing, sos hoisin, piernik, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać mieszane warzywa, można śledzić to danie główne z Deser Z Pumpkin Pie jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Shrimp Stir Fry Freezer Pack, Thai Shrimp Stir Fry z cukinią, oraz Szybkie 10 Minut Krewetki Teriyaki Stir-Fry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Wrzucić krewetki ze skrobi kukurydzianej w dużej misce; odstawić 10 min.
Umieść warzywa w sitku; spłucz pod gorącą wodą 30 sek. lub do czasu rozmrożenia warzyw.
Tymczasem rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj krewetki i imbir; stir-fry 8 min. albo aż krewetki będą różowe.
Dodać warzywa, sos i sos hoisin; gotować 2 min. lub aż do ogrzania, często mieszając.
Odcedzić makaron; umieścić w dużej misce.
Dodaj mieszaninę krewetek; lekko wymieszać.