Sticky Pumpkin Cake with Hard cider Caramel

Sticky Pumpkin Cake with Hard cider Caramel
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 450 kalorii, 4G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka cukru granulowanego, wody, wódki z dyni i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Karmelowy Twardy Jabłkowy Cydr, Dynia-Dip Z Twardym Cydrem, oraz Babeczki z twardego cydru z karmelową Whiskey Apples & Whiskey Buttercream (+urodziny bloga!).

Instrukcje

1
Umieść stojak w środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°. lekko nasmaruj 8 4-uncjowych kubków aluminiowych lub wszystkie 12 filiżanek standardowej puszce muffin, a następnie umieść filiżanki w dużej patelni do pieczenia lub innym naczyniu do pieczenia z dużym pomieszczeniem i bokami o wysokości co najmniej 2 cali. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
Gotowanie PolentyGotowanie Polenty
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Umieścić jajka, wanilię i likier w średniej misce i ubić razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Likier Orzechowy (polecamy: Frangelico)Likier Orzechowy (polecamy: Frangelico)
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Ubij cukier, następnie masło, następnie mąkę i sól, w pełni zawierając każdy składnik przed dodaniem następnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
Ubijamy przecier i przyprawy. W osobnej małej misce dodaj wrzącą wodę do sody oczyszczonej i delikatnie wymieszaj, aby całkowicie się rozpuścić, a następnie dodaj do ciasta i natychmiast ubijaj.Uwaga: doprowadzić co najmniej 1/2 szklanki wody do wrzenia, a następnie odmierzyć 2 łyżki do małej miseczki zawierającej sodę oczyszczoną. Woda musi się gotować, aby w pełni aktywowała i rozpuszczała sodę oczyszczoną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
5
Dziel ciasto równomiernie między przygotowanymi filiżankami i dodaj cal gorącej wody na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Piec przez 30 minut, następnie obrócić patelnię i w razie potrzeby dodać więcej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Piec przez kolejne 20 minut, a następnie sprawdzić, czy nie ma ciasta testerem, szaszłykiem lub nożem do parkowania włożonym w środek ciasta. Jeśli tester wyjdzie czysty, wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia, a następnie wyjmij kubki na stojak. Jeśli ciasta nie zostaną zrobione, kontynuuj pieczenie i sprawdzaj w odstępach 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
1
W średnim rondlu połącz cukier i sól i dodaj wodę do zwilżenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Umieścić na średnim ogniu i gotować, aż zacznie karmelizować. Naprzemiennie przesuń się i na ciepło, delikatnie obracając patelnię, aż karmel będzie jednolitym bursztynowym kolorem, gdzieś pomiędzy kolorem miodu i syropu klonowego. Z karmelem off ciepła, powoli wlać cydr i śmietanę, uważając, jak będzie rozpylać. Wróć do ognia, obniżając go do średnio-niskiego, i pozostawić na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cały uchwycony karmel stopi się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
8 Piersi Bażanta (jeśli Mały)8 Piersi Bażanta (jeśli Mały)
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Wyjąć z rondla, aby lekko ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Podawać: delikatnie poluzować czubki ciast z kubków nożem do parowania, a następnie obrócić na talerze. Jeśli ciastka są znacznie wypukłe, przycinaj, aż będą wystarczająco płaskie, aby spocząć na talerzach do góry nogami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
5
Na ciepłe ciasta polać ciepłym sosem karmelowym i podawać natychmiast, w razie potrzeby z bitą śmietaną lub lodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone BrzoskwiniePokrojone Brzoskwinie
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn