Stelaż jagnięcy z sosem borówkowym
Stelaż jagnięcy z sosem borówkowym to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 139 kalorii. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 19 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sól i mielony pieprz, olej roślinny, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Kotlety jagnięce z sosem curry lub jagnięciną, Pieczeń Z Jagnięciny Z Pikantnym Sosem Jagnięcym, oraz Stelaż Jagnięcy Z Sosem Miętowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Jagnięcinę obficie doprawić solą i czarnym pieprzem.
Rozgrzać olej na średnim ogniu w patelni odpornej na piekarnik. Jagnięcinę podsmażyć ze wszystkich stron, aż będzie dobrze zarumieniona, 3 do 5 minut na stronę. Wyłącz ogrzewanie.
Jagnięcinę wyjąć na talerz.
Wymieszać razem musztardę Dijon, rozmaryn, cynamon i kminek w małej misce.
Rozłóż cienką warstwę mieszanki musztardy na każdym stojaku jagnięciny.
Umieść posiekaną szalotkę i szczyptę soli na tej samej patelni. Gotować i mieszać na średnim ogniu, aż szalotki zaczynają tracić wilgoć i stają się rumiane i miękkie, o 5 protokół.
Dodaj jagody i kontynuuj gotowanie przez około 2 minuty. Wymieszać czerwone wino, wyłączyć ogień i wymieszać mieszaninę, aby rozpalić patelnię.
Umieść stojaki jagnięce na patelni i przepleć żebra razem, aby popchnąć stojaki jagnięce blisko siebie, pozostawiając "zamek błyskawiczny" kości jagnięcej w centrum.
Umieść stojaki jagnięce w środku patelni. Doprawić szczyptą czarnego pieprzu.
Umieść patelnię w wstępnie rozgrzanym piekarniku i piecz jagnięcinę, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 125 stopni F (52 stopni C) dla średnio rzadkich, około 20 minut.
Wyjąć jagnięcinę na deskę do krojenia, aby odpocząć około 5 minut.
Do sosu borówkowego skropić ocet balsamiczny, dodać szczyptę soli. Włącz ciepło do średnio-wysokiej i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, aby zmniejszyć sos o połowę, o 4 protokół. Wyłączyć ogień i wymieszać z masłem. Po rozpuszczeniu masła sprawdź przyprawy i w razie potrzeby dodaj więcej soli.
Pokroić Stojaki na kawałki po 2 żeberka.
Podawać z łyżką sosu jagodowego.