Steki Z Tuńczyka Teriyaki

Steki Z Tuńczyka Teriyaki
Przepis steki z tuńczyka Teriyaki jest gotowy w około 11 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników japońskiej kuchni. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.23 za porcję. Jedna porcja zawiera 391 kalorii, 41g białka, oraz 19g tłuszczu. 8 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka octu jabłkowego, brązowy cukier, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Steki Z Tuńczyka Teriyaki, Niskotłuszczowe Steki Z Tuńczyka Z Grilla Teriyaki, oraz Steki Z Tuńczyka Teriyaki Ze Smażonym Ryżem I Makaronem.

Instrukcje

1
W misce, połączyć pierwsze osiem składników; dobrze wymieszać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Usuń 1/3 filiżanki do małej miski do fastrygowania; przykryć i przechowywać w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Wlać pozostałą marynatę do dużej plastikowej torebki zamykanej; dodać tuńczyka. Zamknąć worek i obrócić do płaszcza; przechowywać w lodówce do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
4
Płaszcz grill rack z nonstick gotowania sprayu przed uruchomieniem grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
5
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Grilluj tuńczyka, odsłonięty, na średnim ogniu przez 5-6 minut z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem, często fastrygując marynatą rezerwową.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które można spróbować jest Flora Springs Napa Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Flora Springs Napa Valley Merlot
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W11 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia42
Magazyn