Steki z polędwicy wieprzowej z zwiędłą kapustą i jabłkami
Need a dairy free main course? Steki z polędwicy wieprzowej z zwiędłą kapustą i jabłkami mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 293 kalorie, 32G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.03 za porcję. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jeśli masz oliwę z oliwek, tymianek, polędwicę wieprzową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Polędwiczki wieprzowe duszone w piwie z kapustą i jabłkami, Placki Ziemniaczano-Wieprzowe Z Kapustą Napa I Rzeżuchą, oraz Polędwiczki wieprzowe z jabłkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Polędwiczki wieprzowe pokroić pod długim kątem na 4 "steki" i posypać tymiankiem i w sumie 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu, aż bardzo gorąco, ale nie palenie.
Dodaj steki na patelni i gotować, obracając raz, aż dobrze rumiane i tylko trochę różowy w środku, o 7 minut na stronie. Włącz ciepło w dół do medium, jeśli patelnia zaczyna się zbyt ciemny. Połóż każdy stek na talerzu, aby odpocząć.
Podczas gdy steki gotować, rdzeń i pokroić jabłko i cienko pokroić kapustę. Wymieszać bulion, ocet i cukier w małej misce.
Po zakończeniu gotowania wieprzowiny, dodać kapustę, jabłka, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu do tej samej patelni. Gotować, podrzucając, aż lekko zwiędnie, 2 do 3 protokół.
Dodaj mieszaninę bulionu i nadal gotować, aż kapusta będzie miękka, a płyn nieznacznie się zmniejszy, 2 do 3 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać z listkami pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.
Podziel kapustę i jabłka i wszelkie soki na patelni wśród talerzy ze stekami.