Steki z dziczyzny w sosie z dzikich grzybów
Steki z dziczyzny w sosie z dzikich grzybów to bezglutenowe przepis z 3 porcjami. Na 11,15 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 548 kalorii, 62g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Mieszanka octu balsamicznego, szalotka, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Dziczyzna i dziki grzyb Wellington, Dziczyzna, grzyby polne i budyń ale, oraz Dziki grzyb i dziczyzna Stroganoff dla dwojga szczęśliwców.
Instrukcje
Suszone grzyby moczyć w 100 ml gorącej wody przez 10 minut do miękkości, następnie odcedzić, zastrzegając płyn, grubo posiekać i odstawić. Steki przyprawiamy dużą ilością pieprzu i odrobiną soli.
Rozgrzać masło i olej na patelni do spienienia, a następnie gotować steki przez 2 min z każdej strony na średnio rzadkie lub dłużej według własnych upodobań.
Zdjąć z patelni i zachować warm.In na tej samej patelni, podsmażyć szalotkę, następnie dodać odsączone grzyby i gotować, aż lekko rumiane. Splash w Sherry, następnie dodać porcini płyn, ocet balsamiczny i śmietanę, i gotować na wolnym ogniu, aby gęsty, kremowy sos.
Steki i ich soki z powrotem umieścić na patelni, łyżką nad sosem i podawać z mash.