Steki z Chipotle-brzoskwiniowa glazura
Strip steki z Chipotle-brzoskwinia Glaze może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 8 i kosztuje $4.98 za porcję. Jedna porcja zawiera 487 kalorii, 33g białka, oraz 32G tłuszczu. Mieszanka soli, steki z paska wołowego, kolendra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Strip steki z sosem wiśniowo-Chipotle, Strip steki z salsą Mango-brzoskwiniową, oraz Grillowany kurczak z Chipotle-glazura brzoskwiniowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Węgle grzewcze lub grill gazowy do bezpośredniego ogrzewania. W rondlu 1-quart, przetwory ciepła, sok z limonki, chile i sos adobo na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż przetwory są stopione. Wymieszać posiekaną kolendrę; odstawić.
Każdy stek wołowy posypać mieszanką czosnkowo-pieprzową, kminkiem i solą. Przykryj i grilluj wołowinę na średnim ogniu 15 do 18 minut dla średniej doneness, obracając raz lub dwa razy i szczotkując wierzch wołowiny z mieszaniną konfitur podczas ostatnich 2 minut grillowania.
Dodaj połówki brzoskwini do grillowania przez ostatnie 2 do 3 minut grillowania, aż do ogrzania.
Podgrzać pozostałą mieszaninę konserw do wrzenia; zagotować i wymieszać 1 minutę.
Podawać z wołowiną i brzoskwiniami.
Dekoruj gałązkami kolendry.