Steki z bakłażana z dynią, pomidorem i pieczarkami Ragoût

Steki z bakłażana z dynią, pomidorem i pieczarkami Ragoût
Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.89 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 465 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jeśli masz ocet balsamiczny, grzyby shiitake, szalotki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ragout pomidorowo-Bakłażanowy, Ragout z grzybami, pomidorami i bazylią na angielskich Muffinkach, oraz Pieczony Bakłażan Z Sosem Pieczarkowo-Pomidorowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Na dużej patelni wrzucić szalotki i pomidory z 3 łyżkami oleju i doprawić solą. Smażyć, aż pomidory będą miękkie, ale nie rozpada się, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
PomidorPomidor
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Przenieś pomidory tylko do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Dodać dynie z solą do smaku szalotki, podrzucając do pokrycia z olejem na patelni. Piecz, aż dynie będą po prostu miękkie, około 30 minut, a następnie dodaj warzywa do pomidorów.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
DyniaDynia
SzalotkaSzalotka
PomidorPomidor
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Obniżyć temperaturę pieca do 93°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Patelnia do pieczenia na 2 palnikach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Dodać wodę i 1/2 szklanki wina i deglaze przez gotowanie na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając i skrobanie się wszelkie brązowe kawałki. Płyn rezerwowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
WinoWino
1
Soję gotować we wrzącej osolonej wodzie, aż będzie miękka, około 1 minuty (3 minuty dla fasoli lima), następnie odcedzić. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, skorupa soja, odrzucając strąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola LimaFasola Lima
SojaSoja
WodaWoda
1
Cut 2 (2-cal grubości) poprzecznie plastry, lub "steki," z najgrubszej części każdego bakłażana i obficie doprawić solą i pieprzem. (Zachowaj pozostały bakłażan do innego użycia.) Brązowy 3 steki bakłażan w 3 łyżki oleju w patelni 12-calowy nonstick na umiarkowanym ogniu, o 5 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
BakłażanBakłażan
StekStek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj 1/4 szklanki wina na patelni i gotować na wolnym ogniu, pokryte, obracając raz, aż bakłażan jest bardzo delikatny i wino jest wchłaniany, o 5 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przełożyć na małą patelnię. (Jeśli wino zostanie wchłonięte, zanim bakłażan będzie miękki, dodaj wodę, kilka łyżek na raz i kontynuuj gotowanie do miękkości.) Powtórz z pozostałymi 3 stekami z bakłażana. Trzymaj bakłażan ciepły, odsłonięty, w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
StekStek
WodaWoda
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1
Ciepło pozostałe 2 łyżki oleju na patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie podsmażyć grzyby z czosnkiem, rozmaryn, i sól do smaku, mieszając, aż złoty i wszelkie płynne grzyby wydzielają odparowuje. Wymieszać z zarezerwowanym płynem do odtłuszczania i gotować na wolnym ogniu, aż grzyby będą miękkie, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
RozmarynRozmaryn
CzosnekCzosnek
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać prażone warzywa i soję i gotować, mieszając, aż do ogrzania. Wymieszać z octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SojaSoja
OcetOcet
3
Podawać steki z bakłażana zwieńczone ragout warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
BakłażanBakłażan
StekStek
1
* Szalotki, pomidory i dynie można prażyć 3 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
SzalotkaSzalotka
PomidorPomidor
2
Przenieść do miski i przechowywać pod przykryciem w temperaturze pokojowej.* Patelnia może być deglazed 3 godziny wcześniej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Płyn przelać do miski i schłodzić, przykryte.* Steki z bakłażana można gotować 3 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Przełożyć na patelnię do pieczenia i schłodzić, przykryć. Podgrzać w piekarniku 200 ° F podczas przygotowywania ragout.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia34
Magazyn