Steki z bakłażana z dynią, pomidorem i pieczarkami Ragoût
Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.89 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 465 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jeśli masz ocet balsamiczny, grzyby shiitake, szalotki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ragout pomidorowo-Bakłażanowy, Ragout z grzybami, pomidorami i bazylią na angielskich Muffinkach, oraz Pieczony Bakłażan Z Sosem Pieczarkowo-Pomidorowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Na dużej patelni wrzucić szalotki i pomidory z 3 łyżkami oleju i doprawić solą. Smażyć, aż pomidory będą miękkie, ale nie rozpada się, o 25 protokół.
Przenieś pomidory tylko do dużej miski.
Dodać dynie z solą do smaku szalotki, podrzucając do pokrycia z olejem na patelni. Piecz, aż dynie będą po prostu miękkie, około 30 minut, a następnie dodaj warzywa do pomidorów.
Obniżyć temperaturę pieca do 93°.
Patelnia do pieczenia na 2 palnikach.
Dodać wodę i 1/2 szklanki wina i deglaze przez gotowanie na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając i skrobanie się wszelkie brązowe kawałki. Płyn rezerwowy.
Soję gotować we wrzącej osolonej wodzie, aż będzie miękka, około 1 minuty (3 minuty dla fasoli lima), następnie odcedzić. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, skorupa soja, odrzucając strąki.
Cut 2 (2-cal grubości) poprzecznie plastry, lub "steki," z najgrubszej części każdego bakłażana i obficie doprawić solą i pieprzem. (Zachowaj pozostały bakłażan do innego użycia.) Brązowy 3 steki bakłażan w 3 łyżki oleju w patelni 12-calowy nonstick na umiarkowanym ogniu, o 5 minut z każdej strony.
Dodaj 1/4 szklanki wina na patelni i gotować na wolnym ogniu, pokryte, obracając raz, aż bakłażan jest bardzo delikatny i wino jest wchłaniany, o 5 minut w sumie.
Przełożyć na małą patelnię. (Jeśli wino zostanie wchłonięte, zanim bakłażan będzie miękki, dodaj wodę, kilka łyżek na raz i kontynuuj gotowanie do miękkości.) Powtórz z pozostałymi 3 stekami z bakłażana. Trzymaj bakłażan ciepły, odsłonięty, w piekarniku.
Ciepło pozostałe 2 łyżki oleju na patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie podsmażyć grzyby z czosnkiem, rozmaryn, i sól do smaku, mieszając, aż złoty i wszelkie płynne grzyby wydzielają odparowuje. Wymieszać z zarezerwowanym płynem do odtłuszczania i gotować na wolnym ogniu, aż grzyby będą miękkie, około 10 minut.
Dodać prażone warzywa i soję i gotować, mieszając, aż do ogrzania. Wymieszać z octem.
Podawać steki z bakłażana zwieńczone ragout warzyw.
* Szalotki, pomidory i dynie można prażyć 3 godziny wcześniej.
Przenieść do miski i przechowywać pod przykryciem w temperaturze pokojowej.* Patelnia może być deglazed 3 godziny wcześniej.
Płyn przelać do miski i schłodzić, przykryte.* Steki z bakłażana można gotować 3 godziny wcześniej.
Przełożyć na patelnię do pieczenia i schłodzić, przykryć. Podgrzać w piekarniku 200 ° F podczas przygotowywania ragout.