Steki Rib-Eye z papryką i masłem Gorgonzola

Steki Rib-Eye z papryką i masłem Gorgonzola
Steki Rib-Eye z papryką i masłem Gorgonzola to bezglutenowe i pierwotne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 356 kalorii, 3G białka, oraz 34g tłuszczu. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz masło, majeranek, paprykę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Zupa pomidorowa z pieczoną papryką i kremem z gorgonzoli, Steki z polędwicy z masłem Gorgonzola, oraz Steki z patelni z masłem ziołowym Gorgonzola.

Instrukcje

1
Ubić ser, masło i 1 łyżkę majeranku w małej misce, aby zmiksować. Doprawić masło Gorgonzola solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
GorgonzolaGorgonzola
MajeranekMajeranek
MasłoMasło
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Połącz olej, czosnek i 2 łyżki majeranku w dużym szklanym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajeranekMajeranek
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
3
Dodać steki i wszystkie papryki; posypać czarnym pieprzem. Obróć się do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
PaprykaPapryka
StekStek
4
Odstawić na 2 godziny w temperaturze pokojowej lub schłodzić do 6 godzin, okazjonalnie obracając.
5
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
6
Steki i paprykę ułożyć na grillu, posypać solą. Steki z grilla o 5 minut na stronie średnio rzadkie, i papryka do miękkości, obracając od czasu do czasu, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
StekStek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Steki przekładamy na talerz; surround z papryką. Każdy stek polać 1/4 masła Gorgonzola.
Składniki, których będziesz potrzebować
GorgonzolaGorgonzola
PaprykaPapryka
MasłoMasło
StekStek
8
Odstawić, aż masło zmięknie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Francis Ford Coppola Diamentowa Kolekcja Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot
Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot
Merlot tradycyjnie był używany do mieszania miękkości i bogactwa w mieszanki Cabernet, ale teraz stał się jednym z najpopularniejszych czerwonych win z Kalifornii. Seria diamentów Francisa Coppoli z 1999 roku Blue Label Merlot jest hojna i bogata. Jest wytwarzany z niewielkich ilości Syrah i Cabernet Sauvignon, aby dodać osobowości i podnieść aromaty. Merlot jest starzony w nowych do trzyletnich beczkach z francuskiego dębu przez osiem miesięcy. Aromaty jagód i jeżyn z owoców wyróżniają się w nosie, które integrują się ze stylową jakością Tasty z dębu. Na podniebieniu identyfikowalne smaki malin i gęstych niebieskich owoców jammy łączą się z elegancką strukturą win, aby wspierać stylowe i długie wykończenie. Diamentowa Seria Merlot z 1999 roku jest niezwykle zachęcająca z wielkim bogactwem i urokiem; można ją pić teraz lub można ją odłożyć na dwa do pięciu lat.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn