Steki Mahi Mahi z salsą Mango i Curry kuskus

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu indyjskich przepisów, więc spróbuj steków Mahi Mahi z Salsanem Mango i kuskusem Curry. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 359 kalorii. Na 8,46 zł / porcja, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Przejdź do sklepu i odebrać mżawka oliwy z oliwek, serrano, sok z limonki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży korzeń imbiru, możesz podążać za tym daniem głównym z Bez mąki migdałowe ciasteczka imbirowe jako deser. 37 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Steki Mahi Mahi z Salsanem Mango i Curry kuskus, Smażone Mahi Mahi z grillowaną salsą Mango-ananasową, Zielonym ryżem i czarną fasolą, oraz Mahi Mahi rybne Tacos z Chipotle Mango Salsa.
Instrukcje
Rozgrzej patelnię grillową lub wewnętrzny grill elektryczny na wysokie ciepło. Wyciśnij sok z 1 limonki na rybę.
Skropić steki odrobiną oleju i wcierać olej w rybę do okrycia. Steki doprawiamy solą i pieprzem. Gotować steki 5 minut z każdej strony na gorącym grillu.
Aby zmontować salsę, połącz wszystkie składniki salsy w małej misce.
Aby zrobić kuskus, zagotuj bulion lub wodę z curry, solą, olejem i rodzynkami.
Dodaj wrzący płyn do miski i przykryj.
Odstawić kuskus na 10 minut. Puch kuskus widelcem i połączyć z szalotki, marchew, kawałki pomarańczy i migdałów.
Top ryby z salsą i podawać z obfite porcje curry kuskus.
Masz kilka chipsów dla smakoszy pod ręką do podjadania z resztkami salsy.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
![Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris]()
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.