Steki Kansas City z sosem Béarnaise z homara
Steki Kansas City z sosem Béarnaise homara może być tylko głównym daniem szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 10,48 zł / porcja. Jedna porcja zawiera 1168 kalorii, 90g białka, oraz 89g tłuszczu. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać wodę, ząbki czosnku, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć grubą sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Słony słodki Granolan i jogurt kokosowy {Sugar Rush Gift Edition # 4} jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sos bbq w stylu Kansas City, Sos Barbecue Kansas City, oraz Sos Barbecue Kansas City.
Instrukcje
Homara gotować w dużym garnku wrzącej osolonej wody 13 minut. Za pomocą szczypiec przenieś homara na obramowaną blachę do pieczenia. Lekko schłodzić. Odkręć pazury; zarezerwuj do innego użycia. Przekręć ogon. Zeskrobać zielony tomalley. Za pomocą nożyc kuchennych pokrój ciało i nogi na 2-calowe kawałki i umieść w średniej misce.
Mięso ogona wyciąć z muszli; dodać muszlę do miski z ciałem i nogami.
Pokrój mięso wzdłuż na 4 paski, a następnie w poprzek na kawałki 1/4 cala.
Umieścić mięso w małej misce, przykryć i schłodzić.
Roztopić 1/2 szklanki masła w dużym dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać pokrojone szalotka, czosnek, i chile; gotować, aż pachnące, o 5 protokół.
Dodać kawałki skorupy homara i wymieszać 5 minut. Zwiększ ciepło do średniego.
Dodać pozostałe 1/2 szklanki masła, 1 łyżka stołowa na raz, mieszając, aż stopi się między dodatkami.
Dodaj paprykę; wymieszaj, aby zmiksować. Odcedź masło do średniej miski, naciskając na cząstki stałe w sitku, aby uwolnić całe masło. Wyrzucać ciała stałe do sitka.
Niech masło homara ostygnie do temperatury pokojowej. (Mięso z homara i masło można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć masłem i schłodzić. Przed kontynuowaniem należy przywrócić masło z homara do temperatury pokojowej.)
Połącz ocet, posiekaną szalotkę i kapary w średnim rondlu. Gotować na dużym ogniu, aż prawie cała ciecz odparuje, około 1 minuty.
W średniej misce ubić żółtka, sok z cytryny i 1 łyżkę wody.
Umieść miskę na rondlu z ledwo gotującej się wody.
Ubijać stale, aż mieszanina będzie gęsta, około 3 minut. Wyłącz ogrzewanie.
Ubić masło z homara w 6 dodatkach.
Ubij w mieszance szalotki i estragonie. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać z zarezerwowanym mięsem homara. Doprawić solą i pieprzem. Przechowywać SOS bèarnaise homara na ciepłej wodzie.
Podgrzej brojlery. Steki pocierać grubą koszerną solą i pieprzem. Broil aż gotowane do pożądanej doneness, około 6 minut na stronę średnio rzadkie (5 minut na stronę, jeśli bez kości).
Podawać z sosem z homara bèarnaise.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.