Steki Irlandzkie

Steki irlandzkie to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 330 kalorii, 26g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 2,61 zł / porcja, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 512 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz cebulę, czosnek, pietruszkę płaskolistną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów europejskiej kuchni. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla dzień św. Patryka. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%. Spróbuj Steki Irlandzkie, Bottoms Up Brownie Sundae Irish Floats with Burnt Irish Caramel + Hot Fudge, oraz Celebrating My Irish Heritage Through Food (Cheesy Irish Soda Scones) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej roślinny i masło na ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż masło się stopi. Gotować i mieszać cebulę na maśle i oleju, aż lekko złoty kolor, o 10 protokół. Cebulę odepchnąć szpatułką.
Steki Rub z wyciętych boków ząbka czosnku.
Miejsce steki na patelni, pozostawiając cebulę na boku, i gotować na średnim ogniu, aż mięso jest rumiane, ale nadal lekko różowy wewnątrz, 2 do 4 protokół na stronę.
Wyjmij patelnię z ognia. Powoli wlej irlandzką whisky do gorącej patelni (bądź ostrożny, opary whisky są łatwopalne).
Zmiksować zrumienioną cebulę do whiskey i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu.
Posypać steki z solą, czarny pieprz, i pietruszka; steki włączyć w sosie whiskey pan płaszcz z obu stron, i służyć skropione sosem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Flora Springs Napa Valley Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Flora Springs Napa Valley Merlot]()
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.