Stek Zing Zang Flank
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj stek Zing Zang Flank. Jedna porcja zawiera 450 kalorii, 42g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na $3.75 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 6 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz roma pomidor, czosnek, przyprawy, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Stek Z Flanki, Stek Z Flanki, oraz Stek Z Flanki.
Instrukcje
Ustaw dużą patelnię saute na średnim ogniu. Zalać oliwą z oliwek i dodać czosnek, cebulę, włoską przyprawę i tymianek. Cienko pokroić paprykę Calabrese i złożyć do mieszanki cebuli. Przyprawić solą i pieprzem i saute aż dobrze karmelizowane, 7 do 8 protokół. Odstawić do ostygnięcia.
Wykończ stek z nadmiaru tłuszczu i usuń twardą srebrną skórę czubkiem noża.
Umieść stek pionowo na czystej desce do krojenia (tak, aby ziarno biegło w górę iw dół). Używając ostrego noża, zrób płaskie cięcie z jednej strony kawałka mięsa i rozetnij go równolegle do planszy, dzięki czemu możesz otworzyć stek jak książkę.
Obficie posypać solą i pieprzem.
Po jednej stronie steku rozprowadzić mieszaninę cebuli. Top z plasterkami pomidora, panko i posiekanym serem. Podrzyj liście bazylii i rozrzuć na wierzchu ostatnią warstwę nadzienia. Złóż klapkę wołowiny na górze na pokrycie. Używając bambusowego szaszłyku, nawlecz stek wzdłuż ciętej krawędzi, aby zamknąć stek z powrotem i przytrzymaj nadzienie.
Podgrzej dużą żeliwną patelnię lub patelnię grillową (lub grill na świeżym powietrzu) do wysokości. Posmaruj lekko olejem, aby wyczyścić i utworzyć nieprzywierającą powierzchnię.
Posyp stek z boku solą i pieprzem z obu stron, a następnie połóż na gorącym grillu. Gotować przez 5 minut z pierwszej strony,a następnie użyć dużej szpatułki, aby ostrożnie odwrócić i gotować przez kolejne 5 minut z drugiej strony dla średnio rzadkich. (Jeśli chcesz bardziej dobrze zrobiony stek, gotować przez kilka minut dłużej z każdej strony.)
Po zakończeniu wyjąć z grilla i odstawić na 5 minut, aby odpocząć, a następnie pokroić w plastry o grubości 1 cala.