Stek z polędwicy z Merlotem-redukcja balsamiczna

Stek z polędwicy z Merlotem-redukcja balsamiczna
Stek z polędwicy z redukcją Merlot-balsamiczną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 220 kalorii, 25g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz stek z polędwicy, sos worcestershire, grubo zmielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Stek Au Poivre Z Redukcją Balsamiczną, Stek Rib-Eye au Poivre Z Redukcją balsamiczną, oraz Domowa Pizza ze stekiem, rukolą i redukcją balsamiczną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz 5 pierwszych składników w dużej, wytrzymałej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
2
Dodaj stek do worka; uszczelnić. Marynować w temperaturze pokojowej 15 minut, często obracając.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
3
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wyjąć stek z worka, zastrzegając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
StekStek
5
Dodaj stek na patelnię; gotować 3 minuty z każdej strony. Zmniejszyć ogień do medium; gotować dodatkowe 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Zdjąć stek z patelni, przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj olej do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać szalotki; gotować 2 minuty lub aż szalotki zaczną brązowieć, często mieszając. Wymieszać w zastrzeżonej marynaty, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Zwiększyć ogień i doprowadzić do wrzenia; gotować 1 do 2 minut lub do zmniejszenia do 1/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
SzalotkaSzalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Stek pokroić ukośnie w poprzek ziarna na cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
StekStek
10
Na półmisku wyłożyć plastry steków i nagromadzone soki. SOS łyżka nad stekiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
StekStek

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Matanzas Creek Alexander Valley Merlot z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn