Stek Z Pieprzu
Need a danie główne bezglutenowe? Stek z pieprzu może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 643 kalorie, 47g białka, oraz 45 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.6 za porcję. Jest idealny do valentin day. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę, sól, bulion wołowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1400 smakoszy i kucharzy. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Podobne przepisy to Stek Z Pieprzu, Sałatka Stekowo-Pieprzowa, oraz Sałatka Z Mięsem Pieprzowym.
Instrukcje
Posolić stek i odstawić do temp. pokojowej:
Posypać solą obficie po obu stronach steków i pozwolić im dojść do temperatury pokojowej, o 30 minut.
Rozgrzać olej na dużej patelni na dużym ogniu. (Użyj patelni, która poradzi sobie z wysoką temperaturą. Żeliwo działa dobrze w tym celu lub twarde anodowane aluminium.) Gdy olej zacznie palić, zdejmij patelnię z ognia.
Pat steki suche z ręcznikami papierowymi (steki brązowy lepiej, jeśli są one poklepane na sucho pierwszy) i umieścić na gorącej patelni. Przywróć patelnię do ognia i zmniejsz temperaturę do średniej-wysokiej.
Sear, bez przenoszenia steki, przez co najmniej 4 protokół. Spróbuj podnieść stek szczypcami, a jeśli będzie czysty, odwróć go i zmniejsz temperaturę do średniej. Jeśli przykleja się do patelni, niech gotować przez kolejną minutę lub dwie z tej strony.
W tym przepisie zapiekamy z jednej strony na dużym ogniu, a z drugiej strony gotujemy na niższym ogniu. W ten sposób można uzyskać wspaniały smak od strony sealed, i lepszą kontrolę nad tym, jak zrobić chcesz stek przez gotowanie po drugiej stronie wolniej.
Po zakończeniu wyjmij steki z patelni, posyp pokruszonymi pieprzem: użyj testu palcowego na doneness lub termometru mięsnego. W przypadku rzadkich, usuń mięso z patelni, gdy wnętrze osiągnie 120 ° F, W przypadku średnio rzadkich 125-130 ° F, W przypadku średnio 140 ° F i średnio dobrze 68°.
Gdy stek jest zrobione do własnych upodobań usunąć mięso do blachy do pieczenia i posypać hojną porcję zmiażdżonych czarny pieprz po obu stronach każdego steku. Namiot z folią aluminiową i niech stek odpocząć podczas przygotowywania sosu.
Dodaj szalotki na patelni i smażyć przez 2 protokół.
Dodaj brandy i jak się gotuje, deglaze patelni przez skrobanie dno patelni z drewnianą łyżką (pomaga mieć jeden z prostą krawędzią), aby usunąć wszystkie rumiane kawałki.
Gdy brandy jest prawie gotowane, dodać bulion wołowy i włączyć ogień do wysokiej. Gotuj sos, aż pojawi się zauważalny ślad po przeciągnięciu drewnianej łyżki przez środek (4-5 minut).
Wlać śmietanę i wznowić gotowanie. Ponownie, gotować, aż można zrobić, że znak szlak z drewnianej łyżki.
Wyłączyć ogień i dodać pietruszkę i pozostały czarny pieprz (nie więcej niż 1 łyżka, reszta powinna być już wykorzystana do pieprzenia steków). Posolić i w razie potrzeby dodać.
Wlać sos na steki prawo, kiedy służyć.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to dwie winorośle Columbia Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 7 dolarów.
![Two Vines Columbia Valley Merlot]()
Two Vines Columbia Valley Merlot
To owocowe wino jest definiowane przez aromaty i smaki malin i czarnych jagód. Ekspresje kawy i kakao ramują środkowe podniebienie, a pikantne, aksamitne wykończenie.