Stek Z Pieprzu

Stek Z Pieprzu
Need a danie główne bezglutenowe? Stek z pieprzu może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 643 kalorie, 47g białka, oraz 45 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.6 za porcję. Jest idealny do valentin day. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę, sól, bulion wołowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1400 smakoszy i kucharzy. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Podobne przepisy to Stek Z Pieprzu, Sałatka Stekowo-Pieprzowa, oraz Sałatka Z Mięsem Pieprzowym.

Instrukcje

1
Posolić stek i odstawić do temp. pokojowej: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2
Posypać solą obficie po obu stronach steków i pozwolić im dojść do temperatury pokojowej, o 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
1
Rozgrzać olej na dużej patelni na dużym ogniu. (Użyj patelni, która poradzi sobie z wysoką temperaturą. Żeliwo działa dobrze w tym celu lub twarde anodowane aluminium.) Gdy olej zacznie palić, zdejmij patelnię z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Pat steki suche z ręcznikami papierowymi (steki brązowy lepiej, jeśli są one poklepane na sucho pierwszy) i umieścić na gorącej patelni. Przywróć patelnię do ognia i zmniejsz temperaturę do średniej-wysokiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Sear, bez przenoszenia steki, przez co najmniej 4 protokół. Spróbuj podnieść stek szczypcami, a jeśli będzie czysty, odwróć go i zmniejsz temperaturę do średniej. Jeśli przykleja się do patelni, niech gotować przez kolejną minutę lub dwie z tej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
W tym przepisie zapiekamy z jednej strony na dużym ogniu, a z drugiej strony gotujemy na niższym ogniu. W ten sposób można uzyskać wspaniały smak od strony sealed, i lepszą kontrolę nad tym, jak zrobić chcesz stek przez gotowanie po drugiej stronie wolniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
5
Po zakończeniu wyjmij steki z patelni, posyp pokruszonymi pieprzem: użyj testu palcowego na doneness lub termometru mięsnego. W przypadku rzadkich, usuń mięso z patelni, gdy wnętrze osiągnie 120 ° F, W przypadku średnio rzadkich 125-130 ° F, W przypadku średnio 140 ° F i średnio dobrze 68°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Gdy stek jest zrobione do własnych upodobań usunąć mięso do blachy do pieczenia i posypać hojną porcję zmiażdżonych czarny pieprz po obu stronach każdego steku. Namiot z folią aluminiową i niech stek odpocząć podczas przygotowywania sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
7
Zrobić sos: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
8
Dodaj szalotki na patelni i smażyć przez 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Dodaj brandy i jak się gotuje, deglaze patelni przez skrobanie dno patelni z drewnianą łyżką (pomaga mieć jeden z prostą krawędzią), aby usunąć wszystkie rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Gdy brandy jest prawie gotowane, dodać bulion wołowy i włączyć ogień do wysokiej. Gotuj sos, aż pojawi się zauważalny ślad po przeciągnięciu drewnianej łyżki przez środek (4-5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostra Papryka, Jeśli To Możliwe WędzonaOstra Papryka, Jeśli To Możliwe Wędzona
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
11
Wlać śmietanę i wznowić gotowanie. Ponownie, gotować, aż można zrobić, że znak szlak z drewnianej łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
12
Wyłączyć ogień i dodać pietruszkę i pozostały czarny pieprz (nie więcej niż 1 łyżka, reszta powinna być już wykorzystana do pieprzenia steków). Posolić i w razie potrzeby dodać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
1
Wlać sos na steki prawo, kiedy służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to dwie winorośle Columbia Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 7 dolarów.
Two Vines Columbia Valley Merlot
Two Vines Columbia Valley Merlot
To owocowe wino jest definiowane przez aromaty i smaki malin i czarnych jagód. Ekspresje kawy i kakao ramują środkowe podniebienie, a pikantne, aksamitne wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn