Stek Z Pieczarkami
Stek z pieczarkami wymaga z grubsza 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 233 kalorie, 26g białka, oraz 13g tłuszczu. Na 1,88 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jeśli masz masło, olej roślinny, top polędwicy stek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Stek Duszony, Stek Z Papryki, oraz Duszony Okrągły Stek.
Instrukcje
Doprawić stek, w razie potrzeby, solą i czarnym pieprzem.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu i gotować stek, obracając raz, aż pożądana doneness.*
Wyjąć stek i cienko pokroić.
W tej samej patelni gotować przepis gotowej mieszanki grzybów, mieszając od czasu do czasu, 6 minut lub do miękkości.
Posypać mąką i kontynuować gotowanie, mieszając od czasu do czasu, aż mąka i grzyby zaczną brązowieć. Doprawić solą i czarnym pieprzem. Wymieszać z octem i masłem i gotować, często mieszając, 2 minuty lub do rozpuszczenia masła.
Podawać mieszankę grzybową na steku.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Merlot Dyrektora. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.