Stek z nerką (lub pieczarkami)

Stek z nerką (lub pieczarkami)
Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 839 kalorii, 49g białka, oraz 50 g tłuszczu. Na 2,87 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do valentin day. Ten przepis z Food.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Mieszanka sos worcestershire, mąka, mielony pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj A good steak & kidney pie, The ultimate makeover: Steak & kidney pie, oraz Niedzielna Kolacja: stek i ciasto z nerkami dla podobnych receptur.

Składniki

591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytopiony suet wołowy (lub użyj 3 t masła i 1 T oleju roślinnego) lub 1/4 szklanki smalcu (lub użyj 3 t masła i 1 T oleju roślinnego)wytopiony suet wołowy (lub użyj 3 t masła i 1 T oleju roślinnego) lub 1/4 szklanki smalcu (lub użyj 3 t masła i 1 T oleju roślinnego)0Batoniki toffi Heath1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1ciasteczka imbirowe, podzieloneciasteczka imbirowe, podzielone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąkamąka113opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefiliżanka cienko pokrojonych świeżych grzybów (ofiliżanka cienko pokrojonych świeżych grzybów (o11 łyżka suszonego oreganodrobno posiekana świeża natka pietruszkidrobno posiekana świeża natka pietruszki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeży mielony czarny pieprzświeży mielony czarny pieprz11 łyżka suszonego oreganośmietana lub 1 łyżka pół i pół lub 1 łyżka mlekaśmietana lub 1 łyżka pół i pół lub 1 łyżka mleka1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebulaposiekana cebula489opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeopakowanie mrożone ciasto francuskie (wyjmij mrożone ciasto z zamrażarki 1-2 godziny przed użyciem do rozmrożenia) lub 1 (17 1/4 uncji) Opakowanie domowe ciasto francuskie (wyjmij mrożone ciasto z zamrażarki 1-2 houopakowanie mrożone ciasto francuskie (wyjmij mrożone ciasto z zamrażarki 1-2 godziny przed użyciem do rozmrożenia) lub 1 (17 1/4 uncji) Opakowanie domowe ciasto francuskie (wyjmij mrożone ciasto z zamrażarki 1-2 hou2Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne sherry lub 1/4 szklanki wytrawnego czerwonego winawytrawne sherry lub 1/4 szklanki wytrawnego czerwonego wina680opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgechudej polędwicy wołowej lub 1 1/2 lbs top okrągłe steki, pokroić w 1-calowe kostkichudej polędwicy wołowej lub 1 1/2 lbs top okrągłe steki, pokroić w 1-calowe kostki454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgenerka cielęca, obrana, obrana z tłuszczu i pokrojona w kostkę (lub dowolne nerki wołowe lub jagnięce lub substytut więcej grzybów)nerka cielęca, obrana, obrana z tłuszczu i pokrojona w kostkę (lub dowolne nerki wołowe lub jagnięce lub substytut więcej grzybów)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewoda (lub użyj bulionu wołowego, jeśli preferowane)woda (lub użyj bulionu wołowego, jeśli preferowane)0Batoniki toffi HeathMarynowana fasolka szparagowaMarynowana fasolka szparagowa

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia35
Magazyn