Stek z flanki owinięty Petit Filet z rozbitymi ziemniakami z Creme Fraiche
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe przepisy do twojego pudełka z przepisami, stek z boku owinięty Petit Filet z rozbitymi ziemniakami z Creme Fraiche może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 13,06 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 1677 kalorii, 80g białka, oraz 123g tłuszczu. Jest idealny do valentin day. Ten przepis z Foodnetwork wymaga szparagów, ziemniaków, oliwy z oliwek i mielonego pieprzu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 79%. Spróbuj Rozbite Ziemniaki Z Chrzanem Crème Fraîche, Ziemniaki Z Crème Fraiche I Kawiorem, oraz Zapiekane ziemniaki z Creme Fraiche dla podobnych przepisów.
Instrukcje
1
Wyposażenie specjalne: sznurek kuchenny lub wykałaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Rzeźniczy
Guma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
2
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Ręcznikiem papierowym wytrzyj wszystkie grzyby do czysta. (Nie moczyć ich w wodzie, a następnie osuszyć. Grzyby są jak małe gąbki. Zasysają wodę i stają się papkowate.) Przytnij i wyrzuć wysuszoną część na końcu łodyg grzyba.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4
Rozłóż grzyby na dużej blasze i skrop oliwą z oliwek. Dopraw solą i wymieszaj, aby pokryć. Piecz grzyby przez 30 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
5
Za pomocą ręcznika papierowego osusz filety i stek z boku, aby usunąć nadmiar wilgoci.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z Flanki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
6
Posyp obie strony wołowiny solą i pieprzem. Natrzyj wierzchołki filetów 1 łyżką posiekanego tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
7
Pozwól filetom usiąść pod przykryciem, aby przed gotowaniem doprowadzić je do temperatury pokojowej.
8
Pokrój stek z boku wzdłuż na 1-calowe paski i owiń każdy filet wokół krawędzi paskami steku z boku. Możesz mieć resztki steku z flanki. Zawiąż każdy filet sznurkiem kuchennym lub włóż wykałaczkę, aby przytrzymać stek z boku do fileta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z Flanki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Rzeźniczy
Guma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
9
Gdy grzyby są upieczone i ładne i złocistobrązowe, wyjmij z piekarnika, ostudź trochę, a następnie grubo posiekaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Na dużej patelni podgrzej 3 łyżki masła na średnim ogniu. Gdy tylko masło zacznie bulgotać i się spienić, Wrzuć pieczone grzyby oraz olej i kapie z blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
Smażone Krewetki, Obrane
12
Smaż grzyby przez 8 do 10 minut, a następnie polej patelnię czerwonym winem. Gotuj, aż większość czerwonego wina zmniejszy się prawie do zera.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Sproszkowane Nasiona Lubczyku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
13
Dodaj pół na pół na patelnię, mieszając grzyby. Doprowadź mieszaninę do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień do wrzenia i zmniejsz o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
14
Dodaj mleko i zmniejsz je o jedną trzecią. Powinieneś mieć ładny, bogaty sos, który pokrywa grzbiet łyżki i utrzymuje przez nią linię. W razie potrzeby posmakuj i dostosuj przyprawę. Utrzymuj sos w cieple, aż będzie gotowy do podania. (Można umieścić go w żaroodpornej misce ustawionej nad garnkiem z delikatnie gotującą się wodą.)
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina Wieprzowa
15
Umyj szparagi i obieraczką do warzyw Usuń zewnętrzną warstwę szparagów.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Obieraczka
16
Pokrój szparagi na 2-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
17
Rozgrzej dużą patelnię z 1 łyżeczką oliwy z oliwek i dodaj boczek. Mieszaj i gotuj boczek, aż zacznie się brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
18
Dodaj szparagi i gotuj, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
19
Dodaj ocet z białego wina i gotuj przez kilka sekund, a następnie zdejmij z ognia i trzymaj w cieple.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny Biały
20
Podgrzej dużą żaroodporną patelnię z 2 łyżkami oliwy z oliwek na średnim ogniu. (Jeśli masz naprawdę dużą patelnię, możesz umieścić wszystkie 4 filety na patelni. Jeśli nie, gotuj partiami, używając 1 łyżki oleju na partię. Nie chcesz, żeby steki się dotykały. Chcemy uzyskać ładne przypalenie Na Zewnątrz filetów i aby to osiągnąć, Twoje filety potrzebują miejsca.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
21
Dodaj filety do gorącej patelni i smaż, aż filet rozluźni się do punktu, w którym puści patelnię, około 3 minut z jednej strony, a następnie odwróć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
22
Dodaj dużą grudkę masła do gorącej patelni, a gdy się rozpuści, przechyl patelnię do siebie, aby masło gromadziło się w jednym miejscu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
23
Dodaj 3 pełne gałązki tymianku. Teraz dużą łyżką zacznij fastrygować filety roztopionym masłem o Smaku tymianku. Odwróć filety, ponownie sfastryguj i przełóż do piekarnika na kilka minut, aż będą ugotowane na średnim poziomie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Aromatyzowane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
24
Podawać: ułóż rozbite ziemniaki z Creme Fraiche tuż po jednej stronie środka talerza. Wyjmij filety z piekarnika i wyjmij sznurek lub wykałaczki. Oprzyj filet o ziemniaki. Posyp sosem grzybowym i umieść szparagi przed filetem. Posyp posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme Fraiche
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
25
Umyj ziemniaki i umieść w garnku z osoloną wodą, na tyle, aby przykryć wierzchołki ziemniaków. Doprowadzić do wrzenia, a następnie skręcić w dół do wrzenia i gotować do miękkości widelca. (Kiedy wbijasz widelec w ziemniaka i odpada bez oporu, są gotowe.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
26
Odcedź ziemniaki i połóż na ściereczce lub ręczniku papierowym. Dłonią lekko rozbij ziemniaki, aby po prostu trochę się otworzyły i podzieliły. Upewnij się, że zachowują swój kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Herbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
27
Na dużej patelni na średnim ogniu rozpuść masło i dodaj czosnek, szalotkę, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki białego pieprzu. Gdy czosnek i szalotka będą przezroczyste, dodaj zmiażdżone ziemniaki i wrzuć, aby wszystkie zostały pocałowane masłem, szalotką i czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
28
Podgrzewaj przez 5 minut, a następnie dodaj creme fraiche na patelnię z połową posiekanego szczypiorku. Rzuć, aby wszystko było ładnie pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme Fraiche
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
29
Podawaj w stylu rodzinnym lub na pojedynczych talerzach i posyp resztą szczypiorku i odrobiną skórki z cytryny. Skórka nadaje spuds dodatkowy mały trzpień i zamek błyskawiczny.
Stek z flanki działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut
Bukiet prezentuje nuty zielonego jabłka, wiciokrzewu i prażonej brioche. Na podniebieniu utrzymuje się delikatna równowaga suchości i kwasowości z odrobiną cytryny Meyer, spadzi i delikatnych nut kwiatowych. Blanc de Blancs Brut jest bardzo przyjazny dla kuchni i koktajli. Spróbuj z pikantnymi przystawkami, popcornem z masłem, kremowymi daniami z makaronu, smażonym kurczakiem, pikantnymi daniami azjatyckimi, owocami morza, deserami na bazie owoców lub półmiękkim serem. Wymieszaj z likierami z czarnego bzu lub owoców lub świeżym sokiem i wysokiej jakości alkoholami, aby uzyskać lekki, orzeźwiający musujący koktajl.Mieszanka: Chardonnay nadaje głębię i złożoność dla ogólnej równowagi, podczas gdy Chenin Blanc nadaje cytrusom i nutom miodu kremową konsystencję. Wyższa kwasowość colombarda zapewnia strukturę, długość i przyjemną mineralność, którą uzupełnia profil owocowy Ugni Blanc. Winogrona pochodzą z wysokiej jakości terroirów we Francji, takich jak Burgundia i Dolina Loary.