Stek z flanki Bruce' a Aidellsa nadziewany szpinakiem i gorgonzolą

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj stek Flank faszerowany szpinakiem i gorgonzolą Bruce' a Aidellsa. Na $3.45 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 442 kalorie, 37g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 146 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz szpinak, stek z flanki, gorgonzola i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Stek nadziewany szpinakiem i gorgonzolą, Stinco Bruce aidells (duszone i pieczone golonki wieprzowe), oraz Stek nadziewany szpinakiem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Stek motylkowy: za pomocą długiego ostrego noża, trzymając go równolegle do powierzchni roboczej, przeciąć jedną długą stronę steku, zatrzymując się około 1/2 cala z przeciwnej strony. Otwórz stek, jak książkę. (Nie martw się, jeśli zrobiłeś dziurę lub dwie w mięsie, ponieważ będzie ukryty podczas zwijania steka.) Lub, jeśli stek jest już cienki, nie motyluj go; po prostu tłucz go młotkiem do mięsa o grubości 1/4 do 1/2 cala. Odstawić.
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu i dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Dodaj szalotka i smażyć do miękkości, o 3 protokół.
Dodaj szpinak i gotować, aż tylko zwiędnie, o 3 protokół.
Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, wycisnąć całą wilgoć ze szpinaku. Powinieneś mieć około 1 szklanki szpinaku.
Przełożyć do średniej miski i wymieszać z bułką tartą i serem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Umieść stek na arkuszu folii z długim bokiem steka skierowanym do ciebie. Rozprowadź mieszankę szpinaku równomiernie na steku, pozostawiając 1-calową granicę wzdłuż krawędzi najdalej od Ciebie. Zaczynając od najbliższej strony i używając folii jako pomocy, zwiń stek, delikatnie naciskając na nadzienie, a następnie zawiąż zwinięty stek sznurkiem rzeźniczym w odstępach od 2 do 3 cali. Doprawić Na zewnątrz solą i pieprzem do smaku.
Podgrzej pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni do pieczenia lub patelni żaroodpornej na średnim ogniu. Podsmażyć pieczeń ze wszystkich stron, około 3 minut na stronę.
Umieść w piekarniku i piecz przez 25 minut, lub do momentu, gdy termometr instant-read włożony do środka pieczenia odczytuje 120 ° F do 52° dla średnio rzadkich.
Przenieś do deski do krojenia, namiotu z folią aluminiową i pozostaw na 10 do 15 minut.
Aby służyć, Usuń sznurek ze steku i pokroić w plastry o grubości od 1/2 do 3/4 cala.