Stek wołowy z sosem awokado
Stek wołowy z sosem awokado to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 332 kalorie, 27g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 11 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka steków z polędwicy wołowej, 1/2 Puchar Kraft pikantny włoski dressing, cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć krem można śledzić to danie główne z Lody Jagodowe jako deser. Jest idealny do valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Stek wołowy z sosem awokado, Stek Z Patelni Z Sosem Grzybowym, oraz Stek Z Patelni Z Sosem Grzybowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać 1/3 szklanki dressing na steki w płytkim naczyniu; włączyć płaszcz po obu stronach każdego steku. Przechowywać w lodówce 30 min. do marynowania. W międzyczasie ugotować pomidory w 2 szklankach gotującej się wody w rondlu na małym ogniu 15 min. albo dopóki tomatillos nie zmiękną, a skórki będą delikatne. (Nie pozwól gotować Tomatillo.)
Odcedzić pomidory, rezerwując 1/2 szklanki płynu do gotowania; umieścić pomidory i zarezerwowany płyn w blenderze.
Dodać awokado, 1/4 szklanki kolendry, 1/2 szklanki cebuli i czosnku; zmiksować na gładką masę.
Ciepło Pozostałe opatrunek w dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę; gotować na średnim ogniu 5 min.
Zdjąć z patelni; przykryć, aby utrzymać ciepło.
Usunąć steki z marynaty; wyrzucić marynatę.
Dodaj steki, partiami, na patelnię; gotować 2 min. z każdej strony lub do średniej doneness (160F). Powrót steki i cebule na patelnię. Top z sosem awokado. Gotować na małym ogniu 1 do 2 min. albo aż sos się podgrzeje.
Podawać posypane śmietaną i pozostałą kolendrą.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
![Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot]()
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc