Stek wołowy z sosem awokado

Stek wołowy z sosem awokado
Stek wołowy z sosem awokado to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 332 kalorie, 27g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 11 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka steków z polędwicy wołowej, 1/2 Puchar Kraft pikantny włoski dressing, cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć krem można śledzić to danie główne z Lody Jagodowe jako deser. Jest idealny do valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Stek wołowy z sosem awokado, Stek Z Patelni Z Sosem Grzybowym, oraz Stek Z Patelni Z Sosem Grzybowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wlać 1/3 szklanki dressing na steki w płytkim naczyniu; włączyć płaszcz po obu stronach każdego steku. Przechowywać w lodówce 30 min. do marynowania. W międzyczasie ugotować pomidory w 2 szklankach gotującej się wody w rondlu na małym ogniu 15 min. albo dopóki tomatillos nie zmiękną, a skórki będą delikatne. (Nie pozwól gotować Tomatillo.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
StekStek
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Odcedzić pomidory, rezerwując 1/2 szklanki płynu do gotowania; umieścić pomidory i zarezerwowany płyn w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Dodać awokado, 1/4 szklanki kolendry, 1/2 szklanki cebuli i czosnku; zmiksować na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
AwokadoAwokado
KolendraKolendra
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
4
Ciepło Pozostałe opatrunek w dużej patelni na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać cebulę; gotować na średnim ogniu 5 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
6
Zdjąć z patelni; przykryć, aby utrzymać ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Usunąć steki z marynaty; wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
StekStek
8
Dodaj steki, partiami, na patelnię; gotować 2 min. z każdej strony lub do średniej doneness (160F). Powrót steki i cebule na patelnię. Top z sosem awokado. Gotować na małym ogniu 1 do 2 min. albo aż sos się podgrzeje.
Składniki, których będziesz potrzebować
AwokadoAwokado
CebulaCebula
StekStek
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Podawać posypane śmietaną i pozostałą kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
KolendraKolendra

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia15
Magazyn