Stek smażony na wsi z herbatnikami i sosem

Stek smażony na wsi z herbatnikami i sosem
Przepis kraj smażony stek z herbatnikami i sosem może zaspokoić swoje Południowe pragnienie w przybliżeniu 1 godzina i 20 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 83g białka, 125 g tłuszczu, oraz w sumie 2192 kalorii. Na 6,81 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 60% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 10 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś mleko, olej roślinny, plus 2 łyżki mąki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć drożdże można śledzić to danie główne z Ciasto Drożdżowe Jagodowe jako deser. Sprawdza się jako drogie danie główne dla valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Stek Smażony Na Wsi Z Sosem, Stek smażony na wsi z sosem, oraz Kurczak smażony stek z wiejskim sosem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć 1 1/2 szklanki mąki i 1/4 łyżeczki pieprzu w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Posypać 1 stronę mięsa przyprawą domową, a drugą stronę solą przyprawową, a następnie zanurzyć mięso w maślance, a następnie mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 łyżeczki Posiekanego Szczypiorku, Podzielonego1-1/4 łyżeczki Posiekanego Szczypiorku, Podzielonego
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
3
Rozgrzać 1/2 oleju szklanki w ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodać 2 lub 4 steki na gorącym oleju i smażyć, aż rumiane, o 5 do 6 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cienki-Cienki-
5
Wyjmij każdy stek na wyłożony papierowym ręcznikiem talerz, aby osuszyć. Powtórz z pozostałymi stekami, dodając do 1/4 szklanki więcej oleju, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
6
Zrobić sos dodając 2 łyżki pozostałej mąki do kapiących patelni, zeskrobując dno drewnianą łyżką. Wymieszać w pozostałej 1/4 łyżeczki pieprzu, i sól. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować, często mieszając, aż mąka będzie średnio brązowy i mieszanina jest bąbelkowy. Powoli dodać pełne mleko i AC ' Cent, Jeśli za pomocą mieszając stale. Powrót steki na patelnię i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i umieść cebulę na stekach. Przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu przez 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Pełnego Mleka Lub śmietanki1 Szklanka Pełnego Mleka Lub śmietanki
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Herbatniki: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Szynka W Pełni Ugotowana, PosiekanaSzynka W Pełni Ugotowana, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Wymieszać suche składniki razem.
9
Cięcie w skracaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciepłe Puree Ziemniaczane (110° Do 115°, Przygotowane Bez Mleka I Masła)Ciepłe Puree Ziemniaczane (110° Do 115°, Przygotowane Bez Mleka I Masła)
10
Dodać drożdże i maślankę i dobrze wymieszać. Ciasto obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię i rozwałkować na żądaną grubość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Szynka W Pełni Ugotowana, PosiekanaSzynka W Pełni Ugotowana, Posiekana
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
11
Pokrój małym kutrem do biszkoptów i połóż na wysmarowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
12
Piec przez 12 minut lub do złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
13
Biszkopty podzielić na pół i top z kraju smażony stek i skropić sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
14
Składniki wymieszać i przechowywać w szczelnym pojemniku do 6 miesięcy.

Składniki

1porcja startego parmezanu2 łyżki plus 2 łyżeczki zimnego masła, podzielone2 łyżki plus 2 łyżeczki zimnego masła, podzielone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1-1/4 łyżeczki suszonych płatków pietruszki, podzielonych1-1/4 łyżeczki suszonych płatków pietruszki, podzielonych907papryka habanerotenderized beef round steak (have butcher run them through cubing machine)tenderized beef round steak (have butcher run them through cubing machine)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)1warzywo (np. szpinak)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkachpo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkach3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweplus 2 łyżki mąki uniwersalnejplus 2 łyżki mąki uniwersalnej1Średnia żółta cebula, posiekanamąka uniwersalnamąka uniwersalna591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepółksiężycowe plasterki ogórka angielskiegopółksiężycowe plasterki ogórka angielskiego1bunchzielona cebula, lub 1 średnia żółta cebula, pokrojona w plasterkizielona cebula, lub 1 średnia żółta cebula, pokrojona w plasterki1warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala2warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosól przyprawowasól przyprawowa1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesolidne skracanie (zalecane: Crisco)solidne skracanie (zalecane: Crisco)2Spód: okruszki z herbatników graham1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweletnia wodaletnia woda9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1pakietszynka w pełni ugotowana, posiekanaszynka w pełni ugotowana, posiekana1warzywo (np. szpinak)glutaminian sodu (zalecane: Ac ' centa), opcjonalnieglutaminian sodu (zalecane: Ac ' centa), opcjonalnie

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Darioush Signature Merlot z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 69 dolarów za butelkę.
Darioush Signature Merlot
Darioush Signature Merlot
Umiarkowany sezon wegetacyjny 2008 przyniósł niewielkie ilości dojrzałego, wysoko skoncentrowanego Merlota. Powstałe wino oferuje profil gęstych, wyrazistych ciemnych owoców-czarnej maliny, wiśni i suszonych fig wspartych ciasnym rdzeniem ciemnego kakao, lukrecji i coli. Słodkie, soczyste taniny dodają teksturalnej złożoności, a piękne, długie wykończenie odsłania nuty rozmarynu, cynamonu i krakersa graham. Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia63
Magazyn