Stek Smażony Na Wsi
Stek smażony na wsi wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Na 2,72 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 517 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Niewiele osób naprawdę lubi to Południowe danie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka soli, steki, olej roślinny, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 59%. Podobne przepisy to Stek Smażony Na Wsi, Stek Smażony Na Wsi, oraz Stek smażony na wsi z sosem.
Instrukcje
Steki pokrojone w kostkę posypać 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu; zanurzyć w 1/4 szklanki mleka. Steki pogłębiać w 1 szklance mąki.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować steki 8 minut lub aż złoty kolor, obracając raz.
Usuń steki, zastrzegając 2 kapiące patelni łyżki stołowe na patelni.
Steki osuszyć na papierowych ręcznikach i ogrzać.
Dodaj pozostałe 2 łyżki mąki do kapiących patelni, mieszając, aż będzie gładka. Gotować na małym ogniu 1 minutę, stale mieszając. Stopniowo dodawać pozostałe mleko; gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż zgęstnieje i bąbelki. Wymieszać pozostałą sól i pieprz.
Przełożyć stek na ciepły półmisek; podawać natychmiast z sosem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Merlot reżysera z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Merlot dyrektora]()
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.