Stek Smażony Na Wsi

Stek Smażony Na Wsi
Przepis kraj smażony stek może zaspokoić swoje Południowe pragnienie w około 1 godzina i 7 minut. Jedna porcja zawiera 382 kalorie, 11g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 77 centów za porcję. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Mieszanka plus 2 łyżki mąki, zielona cebula, pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Stek Smażony Na Wsi, Stek smażony na wsi z sosem, oraz Country Fried NY Strip Steak dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć 1 1/2 szklanki mąki i 1/4 łyżeczki pieprzu w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Posypać 1 stronę mięsa przyprawą domową, a drugą stronę solą przyprawową, a następnie zanurzyć mięso w maślance, a następnie mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 łyżeczki Posiekanego Szczypiorku, Podzielonego1-1/4 łyżeczki Posiekanego Szczypiorku, Podzielonego
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
3
Rozgrzać 1/2 oleju szklanki w ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodać 2 lub 4 steki na gorącym oleju i smażyć, aż rumiane, o 5 do 6 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cienki-Cienki-
5
Wyjmij każdy stek na wyłożony papierowym ręcznikiem talerz, aby osuszyć. Powtórz z pozostałymi stekami, dodając do 1/4 szklanki więcej oleju, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
6
Zrobić sos dodając 2 łyżki pozostałej mąki do kapiących patelni, zeskrobując dno drewnianą łyżką. Wymieszać w pozostałej 1/4 łyżeczki pieprzu, i sól. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować, często mieszając, aż mąka będzie średnio brązowy i mieszanina jest bąbelkowy. Powoli dodawać całe mleko ciągle mieszając. Powrót steki na patelnię i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i umieść cebulę na stekach. Przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu przez 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Pełnego Mleka Lub śmietanki1 Szklanka Pełnego Mleka Lub śmietanki
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Połącz wszystkie składniki. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 6 miesięcy.

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Można spróbować wina Miranda Lambert County Road Merlot. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 7 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn